Každý kvalifikační zápas bude klíčový, tvrdí před zápasem se Severním Irskem kouč Jarolím

Fotbalisté Česka a Severního Irska se vrátili z letošního mistrovství Evropy v rozdílné náladě. Ostrovní celek příjemně překvapil, českému týmu se naopak turnaj nevydařil. Aktuální srovnání nabídne večerní zápas, kterým obě reprezentace vstoupí v Praze do kvalifikace o mistrovství světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč fotbalové reprezentace Karel Jarolím

Kouč fotbalové reprezentace Karel Jarolím | Zdroj: ČTK

Trenér Severního Irska Michael O´Neill by byl nadšený z jakéhokoli bodového zisku z Prahy, případnou porážku by ale nebral jako tragédii.

Napravit ji totiž podle něj může tým v domácím zápase s Českem. Pro české fotbalisty by ale neúspěch na Letné, s jedním z potenciálních soupeřů v boji o druhé místo ve skupině, byl ztrátou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Každý zápas bude klíčový, říká před startem kvalifikace o účast na MS kouč fotbalové reprezentace Karel Jarolím

„Každý zápas bude klíčový. Je to vstup do kvalifikace, navíc v domácím prostředí a se soupeřem, který má podobné ambice, jako my. Z tohoto pohledu je to důležité,“ myslí si trenér Karel Jarolím, který by ve skupině rád potrápil i favorizované Němce.

Vladimír Darida, který hraje Bundesligu, by si přál, aby národní tým bojoval právě s tímto soupeřem až do konce kvalifikace o první a přímé postupové místo.

„Bude záležet na všech zápasech, který budeme hrát s Německem. Myslím si, že je to mančaft, který asi nebude ztrácet s lehčími soupeři. Pokud chceme postoupit z prvního místa, nesmíme udělat chybu,“ říká Darida.

Pokud porovnáme Premier League a druhou ligu, tak je to skoro to samé, tvrdí fotbalista Pudil

Číst článek

První příležitost neudělat chybu, a naopak získat, mají čeští fotbalisté večer proti Severnímu Irsku. A reprezentanti si mohou vzít příklad z minulé kvalifikace o mistrovství Evropy, ve které na úvod porazili v Praze Nizozemsko a odrazili se tak k postupu na turnaj.

„V minulé kvalifikaci jsme těžili ze skvělého startu. Teď ale myslíme na první zápas, který může být jeden z těch nejdůležitějších,“ je si vědom kapitán národního týmu Marek Suchý.

Úvodní zápas kvalifikace o mistrovství světa mezi Českem a Severním Irskem začne ve 20.45. Celý ho můžete slyšet na internetovém streamu Českého rozhlasu Sport.

Mirko Vasić, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme