Kdo má kasu? zjišťují reprezentační nováčci. Čeká je placení zápisného

Fotbalová reprezentace se schází v Praze, aby se připravila na nadcházející kvalifikační zápasy s Kazachstánem a Lotyšskem. Nováčků v týmu Pavla Vrby je dost, a ti, jak bývá nejenom ve fotbale zvykem, musejí při první akci přispět do týmové kasy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve čtveřici Tomáš Koubek, Josef Šural, Martin Frýdek a Jiří Skalák jsou hned 3 nováčci. Budou mít jednání s týmovým pokladníkem

Ve čtveřici Tomáš Koubek, Josef Šural, Martin Frýdek a Jiří Skalák jsou hned 3 nováčci. Budou mít jednání s týmovým pokladníkem | Zdroj: ČTK

„Je přání se dostat na hřiště, přece jen je to reprezentace. Je jedno, jestli půjdu na dvě minuty, poločas, nebo celý zápas, ale konkurence je tu vysoká. Jsou tu výborní hráči a mám co dělat, abych trenéra přesvědčil,“ nešetřil zdvořilostí sparťan Martin Frýdek.

Podobně mluvili i další tři nováčci, když přicházeli dnes v Praze, aby se hlásili Pavlu Vrbovi. Až se budou představovat novým spoluhráčům v kabině, nervózní prý nebudou. Největší novinku jim může připravit pokladník mužstva.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kdo má kasu? ptají se reprezentační nováčci. Více o placení zápisného zjistil reportér ČRo Miroslav Bureš

„Už v Liberci platíme za nároďák asi 10 tisíc. Předpokládám, že tady to bude víc. Ale nikdo neví, kdo má kasu, tak možná nic platit nebudu,“ naoko se zaradoval David Pavelka.

Ani u tiskového mluvčího Ondřeje Lípy se totiž nedozvěděl, kdo tiskovou pokladnu střeží. Jak vysoké zápisné ponese do reprezentační kabiny, nevěděl ani jeho liberecký spoluhráč brankář Tomáš Koubek.

„Uvidíme, kolik to bude. Z Hradce jsem byl zvyklý na něco jiného, ale věřím, že to proběhne v klidu. Klidně nějaké zpívání, já se nestydím a klidně klukům zazpívám,“ chtěl by gólman do seniorské reprezentace přenést zvyk z mužstva do 21 let.

Další debutant Jiří Skalák přijel na sraz připravenější. V Mladé Boleslavi se ptal Milana Baroše. „Dělal si ze mě srandu a říkal mi zážitky. V klubu ani nebylo vypsané, co dá nominovaný hráč do kasy. Až se vrátím, něco mi sdělí. Doufám, že budou hodní,“ spoléhá na spoluhráče záložník Středočechů.

Každá legrace něco stojí, ale s Kazachstánem a v Lotyšsku o úsměvy nepůjde. Čeští fotbalisté musejí obě utkání vyhrát, aby před říjnovými závěrečnými zápasy kvalifikace měli co nejlepší pozici v boji o mistrovství Evropy, které se bude hrát příští rok ve Francii.

 

Příprava na Kazachstán vrcholí!Pavel Vrba byl sledovat české reprezentanty Vladimíra Daridu a Thea Gebre Selassieho!

Posted by Česká fotbalová reprezentace on 28. srpen 2015

Miroslav Bureš, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme