Když Míchel zářil, Trpišovský obsluhoval. Dnes se utkají jako trenéři v EL

Trenér fotbalové Marseille nastřílel za svoji hráčskou kariéru víc reprezentačních branek, než kolik absolvoval liberecký kouč Jindřich Trpišovský jako hráč ligových zápasů na profesionální úrovni. Dnes se jejich mužstva proti sobě postaví v utkání Evropské ligy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jindřich Trpišovský

Jindřich Trpišovský | Foto: FC Slovan Liberec, Jaroslav Appeltauer

„Jeho fotbalové jméno Míchel si pamatuju velice dobře ze španělské reprezentace a Realu Madrid. Byl podobný typ jako Luís Figo,“ zná trenér Liberce Jindřich Trpišovský svého konkurenta v zápase Evropské ligy.

Španěl Míchel, bývalý záložník Realu a autor dvaadvaceti reprezentačních branek, převzal Olympique v srpnu. V úvodu svého trenérského angažmá na jihu Francie jako trenér ani zdaleka nezáří tak jako kdysi v roli aktivního fotbalisty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kariéry trenérů obou dnešních soupeřů byly zcela odlišné, zjistil v Marseille reportér ČRo David Nyč

„Vlastě tu není moc populární, protože ho jednoduše hráči nerespektují a nemůže prosadit svou hru. Je to pro něj komplikované – tady je to velmi specifické, buď se vám podaří se prosadit, nebo vás fanoušci sežerou,“ vysvětluje fanoušek Sebastian.

Motto francouzského klubu zní „Droit au but!", což znamená „Přímo k cíli!“ Jenže Olympique je ve francouzské lize až čtrnáctý a zatím neoblíbený trenér Míchel si renomé rozhodně nevylepšil nedělním nezdarem v duelu s nováčkem z Angers.

„Bylo to pro nás složité. Necítili jsme se po té prohře dobře, ale s hráči spolupracuji teprve měsíc. Každá prohra bolí, ale věřím, že se poučíme. Opravdu se snažíme dostat se na vyšší úroveň. Mě spíš zaráží, že se teď více nezajímáte o zápas s Libercem, který je pro nás velmi důležitý,“ udivilo domácího trenéra před zápasem se Slovanem.

Malý zájem o Liberec se projeví i na návštěvě. V Provence zkrátka není příliš zájem o Severočechy vedené Jindřichem Trpišovským, který jinak v nejlepším fotbalovém věku pracoval třeba jako číšník a barman. Coby hráč ve vrcholovém fotbale neprorazil, zatímco jeho protějšek Míchel bavil fanoušky na vyprodaných stadionech.

„Vůbec to nebudu porovnávat. On hrál ty top zápasy, které jsem sledoval v televizi. Fotbalově jsem ho nedohnal a nikdy nedoženu, tak se musím pokusit ho překonat trenérsky,“ věří Jindřich Trpišovský, že ve druhém utkání základní skupiny mezi Marseille a Libercem nebude ve hře obou celků takový rozdíl, jaký býval v případě hráčské kariéry.

Zápas Slovanu Liberec v Marseille začíná po deváté hodině večer, náš web ho v přímém přenosu nabídne na streamu.

Míchel, trenér fotbalistů Olympique Marseille | Foto: FC Slovan Liberec Jaroslav Appeltauer

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme