Klopp míří do města Beatles. V Liverpoolu spustí svůj heavy metal

Fotbalisté Liverpoolu už 25 let čekají na vítězství v anglické lize, od posledního triumfu v Lize mistrů, ke kterému mu pomohli i Milan Baroš a Vladimír Šmicer, to bylo v létě deset let. A protože v této sezóně vyhrál klub jen 3 z osmi zápasů, rozhodlo se jeho vedení angažovat německého trenéra Jürgena Kloppa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jürgen Klopp se usmívá a fanoušci Liverpoolu mají také radost. Uznávaný kouč se dohodl na angažmá s jejich klubem

Jürgen Klopp se usmívá a fanoušci Liverpoolu mají také radost. Uznávaný kouč se dohodl na angažmá s jejich klubem | Zdroj: ČTK

Klopp patří k velkým obdivovatelům trenéra Arsenalu Arséna Wengera a jsou to už více než dva roky, co v hudebním nádechu porovnával jejich práci.

„Má rád, když jeho tým drží míč, hraje si klidný fotbálek. Je to takový orchestr. Ale takové skladby jsou tiché. Já mám radši heavy metal,“ upozorňoval dnes osmačtyřicetiletý kouč, který v kariéře zatím nikdy neopustil Německo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jürgen Klopp se podle německých médií dohodl na tříleté smlouvě s Liverpoolem

Dvanáct sezón hrál za Mohuč, tu potom také trénoval a v roce 2008 převzal Dortmund. Vestfálský klub znovu dotáhl na vrchol jak v německé soutěži, tak v Lize mistrů.

Jeho heavy metal přístup znamená klidnou povahu do chvíle, dokud tým nepotřebuje probudit a místo ranního budíčku spustí Klopp na hráče s razancí kostelního zvonu.

„Viděl jsem v životě spoustu zápasů a i spoustu nudných, takže jsem usnul. Nechápu, jak může být dvacet čtyřicet osmdesát tisíc lidí na stadionu a sledovat nudný zápas, to přece na svém stadionu nechceme. Taktika je obrovsky důležitá, fotbal bez ní nejde hrát, ale emoce dělají na stadionu ten rozdíl,“ říkal Jürgen Klopp v dokumentu BBC ještě jako kouč Dortmundu.

Teď by se měl v nejbližší době stěhovat do Liverpoolu, jehož celosvětově proslulá hymna You will never walk alone (Nikdy nepůjdeš sám) signalizuje velké zapálení fanoušků pro klub, a za tři měsíce by se mohl Klopp dočkat i orchestru Arsena Wengera, tedy domácího zápasu s Arsenalem.

Martin Charvát, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme