Klub ligových kanonýrů se dodatečně rozšířil. Mezi 9 novými členy nechybí Panenka či Hašek

Devět nových fotbalistů přibylo do Klubu ligových kanonýrů, který vyhlašuje časopis Gól spolu s českou Fotbalovou asociací. Odznaky by nyní mělo vlastnit 72 bývalých nebo současných reprezentantů. Hranice sta vstřelených gólů stále zůstává hlavním kritériem při zařazování, ale nově se počítají i góly dosažené v ostatních světových ligách před 1. lednem 1991.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonín Panenka

Antonín Panenka | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

Díky tomu se počet členů Klubu ligových kanonýrů rozrostl na 72 a některým stávajícím se lehce změnily počty branek. Jako první z devíti noviců si odznak už převzali Antonín Panenka, Tibor Mičinec a Ivan Hašek.

„Ani jsem na tom tolik nelpěl, ale o to mám nyní větší radost, protože jsem nevěřil, že by se to mohlo změnit,“ přiznal Antonín Panenka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ani jsem na tom tolik nelpěl, ale o to mám nyní větší radost, prohlásil Antonín Panenka poté, co byl zařazen do Klubu ligových kanonýrů

„Pro mě je to čest být mezi těmito kanonýry. Je to sice později, ale jsem rád, že do této sorty patřím,“ měl radost Tibor Mičinec.

„Chtěl bych poděkovat za to, že se tyto změny udělaly. Je to pro mě ctí být mezi takovými hráči, jako je Tonda Panenka, Láďa Vízek, Milan Baroš a další hvězdy českého fotbalu,“ uvedl Ivan Hašek.

Kromě nich se v tomto vybraném klubu nově ocitli i Pavel Černý, Pavol Diňa, Ladislav Kubala, L'ubomír Luhový, Josef Obert a Jiří Sobotka. I jim statistici dohledali góly nastřílené v méně prestižních ligách. Pravidla nastavená před pětadvaceti lety nebyla úplně spravedlivá, ale křivdu nikdo z těch, kdo byli nově uvedeni mezi kanonýry necítí.

„Jako křivdu jsem to nebral. Prostě byla nějaká pravidla – z některého hlediska možná sice nesmyslná, ale moc jsem si s tím hlavu nedělal. Musím ale přiznat, že sám jsem se tam v duchu pasoval,“ říká Antonín Panenka, kterému byly přičteny góly z Rapidu Vídeň, kde nastřílel za pět let 63 branek.

Fotbalisté Slovácka otočili zápas na Dukle. Příbram veze bod z Mladé Boleslavi

Číst článek

„Průměr je skoro 13 branek na sezonu, což si myslím, že v dnešní době dokáže jen málo hráčů,“ směje se Panenka a dodává:

„Udělal jsem si doma takovou místnost, ve které mám všechny svoje trofeje, takové malé osobní muzeum. Ten odznak tam samozřejmě nebude chybět a bude na hodně viditelném místě.“

Ivana Haška na svém zařazení mezi kanonýry nejvíce potěšilo, že se v tabulce skoro dotáhl na svého spoluhráče z Dolních Chaber Ladislava Vízka, zatímco Tibora Mičince fakt, že už bude moci tento titul využívat právoplatně a oprávněně.

Nejvíce gólů ale přibylo Václavu Daňkovi, který díky nim předhonil Davida Lafatu a je čtvrtý.

Jakub Kanta, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme