Komise rozhodčích FAČR vyřadila opilé rozhodčí z listiny

Komise rozhodčích FAČR tvrdě postihla dva rozhodčí, kteří řídili středeční zápas Příbrami se Slavií opilí. Marek Pilný a Jiří Jech byli okamžitě vyřazení z listiny a přijdou o rozhodcovskou licenci. Majitel generálního partnera soutěže volá i po postihu pro místopředsedu asociace Romana Berbra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodčí Marek Pilný už si ligunezapíská

Rozhodčí Marek Pilný už si ligunezapíská | Zdroj: ČTK

Marek Pilný i Jiří Jech byli s okamžitou platností vyřazeni z listiny rozhodčích. Přijdou o rozhodcovskou licenci, takže nebudou moci řídit žádné zápasy. Padl návrh i na disciplinární řízení. Na mimořádné tiskové konferenci to potvrdil předseda komise rozhodčích FAČR Miroslav Tulinger.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šéf českého fotbalu Miroslav Pelta na čtvrtečním mimořádném zasedání soptil, ale zároveň sršel bonmoty

Tvrdý trest oba rozhodčí dostali za středeční zápas 29. kola fotbalové ligy mezi Příbramí a pražskou Slavií. Čtvrtý rozhodčí zápasu Pilný vrávoral kolem postranní čáry, několikrát upadl a nakonec musel být pořadatelskou službou odveden mezi střídačky, kde byl hlídán. Dechová zkouška u něj jednoznačně prokázala alkohol, přesná hodnota ale na tiskové konferenci nepadla.

Jiří Jech byl brankovým rozhodčím zápasu. Kamery ho zachytily, jak vykonává malou potřebu přímo na hřišti před reklamními bannery partnerů soutěže. Po zápase dechovou zkoušku odmítl.

'Pralesní způsoby' v první lize: Opilého sudího v Příbrami zpacifikovali pořadatelé

Číst článek

Předseda FAČR Miroslav Pelta na tiskové konferenci doplnil rozhodnutí komise rozhodčích glosou, že je škoda, že do řádu není zabudován trest smrti. Minimálně do konce ročníku si nazapískají ani ostatní rozhodčí zápasu, kteří situaci nezabránili.

Situaci okomentoval i majitel generálního sponzora Synot Ivo Valenta. Ten kromě potrestání samotných rozhodčích volá i po postihu pro nadřízené, konkrétně pro místopředsedu asociace Romana Berbra.

„Kdyby to bylo na Slovácku, dáme mu po papuli. Nikdo si nemůže dovolit přijít ožralý. Kdyby to bylo u mě ve firmě, okamžitě ho vyhodím a postihnu i nadřízené,“ reagoval s jihomoravským temperamentem Ivo Valenta.

„S tím, co se stalo včera, nemá pan Berbr nic společného," okomentoval situaci Pelta.

Předseda asociace chystá na léto změny, které sám nazval revolucí. „Chci národ přesvědčit o tom, že ten, kdo se dopustil nějakého selhání, půjde z kola ven. Na zápasy reprezentace chodí prezident, premiér, půlka vlády. Musíme se prezentovat důstojně, ne jako parta alkoholiků,“ vyhlásil Pelta.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme