Kotrbu s Csaplárem střídá na lavičce fotbalistů Liberce Vavruška

Po roční odmlce znovu povede fotbalisty Liberce David Vavruška. Dosavadní kouč juniorky na lavičce předposledního celku Synot ligy nahradí odvolané trenéry Josefa Csaplára s Jiřím Kotrbou, kteří o místo přišli po sérii tří porážek v úvodu jarní části soutěže.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér David Vavruška vedl Liberec dočasně už v závěru minulé sezony

Trenér David Vavruška vedl Liberec dočasně už v závěru minulé sezony | Zdroj: ČTK

Kotrba s Csaplárem vedli Slovan teprve od poloviny prosince, kdy tým převzali po Samuelu Slovákovi. Severočeskému klubu ovšem k lepším výsledkům nepomohli.

Liberec prohrál se Slavií i na Dukle a body nevybojoval ani v dosud posledním odehraném utkání s Teplicemi. Ve třech zápasech navíc dostal hned osm gólů. Z 15. místa ztrácí na nesestupovou pozici tři body.

Vavruška si proto dobře uvědomuje, že Slovan čeká na jaře těžký úkol. Věří ale, že se trojnásobný český mistr zachrání.

Fotbalový Liberec znovu mění trenéry. Kotrba s Csaplárem končí

Číst článek

„Všechny soukromé záležitosti a starosti nás všech musí stranou. Jsme v situaci, která je složitá, ale nikoli neřešitelná. Dostali jsme se do ní sami a sami ji musíme zvládnout. Všichni musíme pracovat ne na sto, ale na sto padesát procent. Věřím, že to zvládneme,“ cituje klubový web Vavrušku, který Slovan dočasně vedl už v závěru minulé sezony.

Dvaačtyřicetiletý kouč, který působí od června 2013 jako trenér mládeže, převzal mužstvo loni v dubnu poté, co se Jaroslav Šilhavý předběžně domluvil na angažmá v konkurenčním Jablonci. Se Slovanem získal v šesti duelech 10 bodů, které klubu pomohly do Evropské ligy.

Následně se Vavruška znovu vrátil do juniorky. V letech 2011 a 2012 úspěšně působil i v Příbrami.

Liberečtí Josef Šural (vlevo) a Marek Bakoš po prohraném utkání s Teplicemi (0:2) | Foto: ČTK

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme