Koubkovi jsem za jeho prohlášení vyčinil, přiznal na srazu fotbalové reprezentace obránce Sivok

Frustrované projevy dvou fotbalistů Sparty po ligovém zápase v Brně, které poslaly chybující rozhodčí Lucii Ratajovou ke sporáku, jsou o to nešťastnější, že je pronesli dva reprezentanti. Momentálně zraněný záložník Lukáš Vácha odehrál čtyři zápasy minulé kvalifikace na Euro 2016, brankář Tomáš Koubek se dnes hlásil na srazu národního týmu před kvalifikačními duely v Německu a proti Ázerbájdžánu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentační obránce Tomáš Sivok

Reprezentační obránce Tomáš Sivok | Zdroj: ČTK

Mezi reprezentanty byl závěr utkání v Brně a vyhánění žen od fotbalu do kuchyňských koutů tématem. Nejzkušenější hráč současného národního týmu Tomáš Sivok dokonce promlouval o devět let mladšímu Tomáši Koubkovi do duše.

„Koubisovi jsem to vyčinil. Každý na to má nějaký názor, ale tohle by se asi říkat nemělo. Taky někdy udělám chybu, a pak si každý říká, jak je možné, že hraji za nároďák. Myslím, že i rozhodčí může udělat chybu. Je to ale bolavé, když dostanete deset vteřin před koncem gól, který rozhodne o dvou bodech navíc, takže je to pro Spartu velká ztráta. Stát se to ale může. Po zápase ale kolikrát řeknete věci, které jinak ne,“ líčí Tomáš Sivok.

Přehrát

00:00 / 00:00

Doufám, že to byl úlet, říká reprezentační kouč Karel Jarolím ke kauze fotbalistů Sparty, kteří ostře kritizovali rozhodčí po zápase s Brnem

Přesně v tomhle duchu se taky Koubek později za svůj rétorický zkrat omluvil a na rozdíl od Sivoka, trenér Karel Jarolím nechal jeho šťouchanec vůči ženám ve fotbale bez povšimnutí.

„Abych řekl pravdu, tak nemám čas se tím zabývat,“ přiznal trenér národního týmu.

Pokud jste ale žena, chtěla jste vyrazit příští týden v úterý do Ostravy na zápas proti Ázerbájdžánu, nebo dokonce teď v sobotu do Hamburku na duel s Němci - a teď váháte, jestli si fotbaloví reprezentanti vaši podporu zaslouží, tak jste vítány, v kuchyni prý zůstávat nemáte.

Nemysleli jsme to šovinisticky, kají se sparťané Koubek a Vácha. Bude je řešit i disciplinárka

Číst článek

„Pevně doufám, že to byl trošku úlet a že ženy, které chtěly jít na zápas, že nakonec půjdou,“ říká kouč Jarolím.

„Myslím, že přijdou. Kolikrát řekněte nějakou věc a pak se na to díváte jinak. Myslím, že určitě přijdou a že nás budou povzbuzovat,“ vzkazuje Sivok.

Jan Kaliba, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme