Kouč Jablonce Šilhavý vnímá Podještědské derby s Libercem jako velký zápas

Jedním ze zbývající tří zápasů 4. kola Synot ligy je 43. Podještědské derby mezi Jabloncem a Libercem. Pro oba celky jde o další důležité utkání v úvodu sezony, protože zatím úspěšně bojují také o postup do hlavní fáze Evropské ligy. Teď proti sobě nastoupí v domácí soutěži. Jablonečtí si přejí, aby se opakoval průběh vzájemných duelů z minulé ligové sezony. Oba dva totiž vyhráli a odnesli si trofej pro Krále Ještědu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý

Jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý | Zdroj: ČTK

„Vnímám to jako velký zápas, pevně věřím, že to kluci na hřišti zvládnou,“ říkal jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý na tiskové konferenci, kterou podještědské kluby uspořádali v tramvaji na půli cesty mezi oběma městy.

Právě tudy dnes projede řada libereckých příznivců mířících na půdu velkého rivala s přáním vracet se domů v lepší náladě než po posledních dvou ligových derby.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý věří v další vítězství, trenér Slovanu Jindřich Trpišovský očekává vyrovnaný duel

Ale nejen fanoušci Slovanu věří, trápení a zmar z minulé sezony jsou pryč, a že teď je tu jiný, nový Liberec.

„Myslím si, že týmy jsou tak vyrovnané a kvalitní, že se dá předem těžko určovat, jak zápas bude vypadat. Je otázkou, jak oba týmy nastoupí. I Jablonec má své problémy, ve čtvrtek ho stejně jako nás čeká důležité utkání,“ připomíná kouč Liberce Jindřich Trpišovský.

Ne, že by snad bylo dnešní derby v případě samotných aktérů stranou pozornosti, ale není jediným vrcholem tohoto období. Vždyť oba celky zvládly 3. předkolo Evropské ligy a ve čtvrtek vstoupí do posledního dvojutkání postup do základní skupiny prestižní soutěže.

Josef Šural (v modrém) poslal Liberec do vedení, ve druhé půli ale za stavu 1:1 neproměnil penaltu | Foto: ČTK

A třeba Jablonečtí se v úvodu sezony přesvědčují o tom, že bojovat rázem na dvou frontách je výraznější složitější, v prvních třech ligových kolech Severočechům ne všechno vyšlo podle představ.

„Je to takový předzápas 4. předkola. Jsme trochu rozpačití z bodových ztrát, daň z pohárových zápasů se asi přenesla na ligové boje. Ještě asi nejsme dostatečně zkušení. Budeme se ale snažit získat tři body,“ dodává jablonecký Jaroslav Šilhavý.

Derby Jablonce s Libercem začne na Střelnici v 19 hodin a 15 minut. Přímý přenos celého utkání uslyšíte na streamu Český rozhlas Sport na našem webu.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme