Kouč Trpišovský je Liberci vděčný za šanci. Nechceme zpychnout, varuje

Před rokem by fotbalového trenéra Jindřicha Trpišovského možná ani nenapadlo, že povede prvoligové mužstvo. S Viktorií Žižkov sice hrál na špici druhé nejvyšší soutěže, klub se ale potácel v existenčních problémech. I tak ale Trpišovský dosáhl s týmem na přední umístění, a před novou sezonou ho angažoval Slovan Liberec.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér libereckých fotbalistů Jindřích Trpišovský před utkáním s Olympiquem Marseille

Trenér libereckých fotbalistů Jindřích Trpišovský před utkáním s Olympiquem Marseille | Zdroj: ČTK

„Chtěl bych poděkovat Liberci za tu šanci, kterou mi v létě dal. Bylo to pro ně obrovské riziko, vzít si trenéra z druhé ligy, který neměl zkušenosti. Chci poděkovat všem lidem, kteří se na tom podzimu tady podíleli. Ať už různí správci, ale prostě lidé, kteří se pohybují kolem libereckého fotbalu,“ poděkoval trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

Z jeho slov je jasné, jak vděčný je za šanci, kterou dostal. A zatím ji dokázal využít velmi dobře. Liberec posunul v Česku zpátky mezi nejlepší týmy. Nebál se začlenit do kádru ani fotbalisty, kteří neměli s ligou žádné zkušenosti, ale které dobře znal z působení ve Viktorii Žižkov. A třeba obránce Lukáš Bartošák se dostal i do reprezentace.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jindřich Trpišovský věří, že Liberec udrží své tempo v lize i na jaře

Trpišovský se snaží o moderní kombinační fotbal bez zbytečného nakopávání. Dokázal si poradit i v období, kdy mu z nejrůznějších důvodů odpadával jeden důležitý hráč za druhým a neustále musel měnit sestavu. Fotbalistům Slovanu tak před zimní pauzou poděkoval.

„Za to, co jsme tady dokázali vytvořit a za to, že jsme mohli zažít takové skvělé zápasy a i ten celkem relativně slušný ligový podzim,“ zhodnotil Trpišovský.

Mezi skvělé zápasy patří i vystoupení v Evropské lize. Liberec až do posledního utkání mohl doufat v postup ze základní skupiny. Proti Marseille to sice nakonec nevyšlo, ale trenéra Trpišovského moc potěšila euforie, která před utkáním i během něho byla.

„To byla taková obrovská tečka. Vyprodaný stadion a to, jak tím lidé a Liberec dva dny žili,“ zavzpomínal kouč Slovanu, jemuž se povedla věc, o kterou se snaží nejvíc – hrát fotbal, který fanoušky baví a kvůli kterému stojí za to přijít na stadion.

„Doufám, že nezpychneme a že budeme pracovat v takovém duchu, aby jaro bylo aspoň na té české úrovni podobné,“ přeje si liberecký trenér Trpišovský.

Mirko Vasić, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme