Kouč týmu Evropy je i šéfem fotbalového Southamptonu. Moje budoucnost patří fotbalu, tvrdí

Ve 21. století už prakticky není možné dokázat ve sportu to, co se dělo před šedesáti lety – tedy aby někdo vyhrál tenisový grandslam a hokejové mistrovství světa během pár měsíců jako tehdy Jaroslav Drobný. Tuhle teorii ale na Světovém poháru trochu vyvrací rodák z Kanady s německým pasem – aktuálně muž na dvou židlích – Ralph Krueger.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výběr Evropy slaví postup do finále Světového poháru

Výběr Evropy slaví postup do finále Světového poháru | Zdroj: Reuters

„Platí, že jsem stále zavázán fotbalovému klubu v Southamptonu. I moje budoucnost bude spojená právě s tímhle týmem v Premier League. Ano, říká se – nikdy neříkej nikdy – ale vím, že to tak má být. Momentálně jsem ale opravdu hrdý na to, že jsem zpátky v hokeji a na takové úrovni,“ říká Ralph Krueger.

Krueger má za sebou třeba 12 let na střídačce švýcarské hokejové reprezentace, tři sezony jako asistent v Edmontonu a v roce 2014 na olympijských hrách ve Vancouveru byl asistentem Mika Babcocka a Kanada vyhrála zlato. Teď budou stát ve finále SP jako trenéři proti sobě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér hokejového Výběru Evropy Ralph Krueger je zároveň prezidentem fotbalového Southampton. Jsem hrdý na to, že jsem zpět u hokeje, říká

„Chci poděkovat NHL, že tuto možnost vytvořila. Tým Evropy je projekt, který nemá minulost, nemá budoucnost, má pouze přítomnost a z toho můžeme těžit. Je to pro mě velká pocta a současně musím poděkovat také Southamptonu, který mě uvolnil. Před zápasem jsme tady v šatně koukali na zápas proti West Hamu, který jsme vyhráli 3:0. Podporujeme se na dálku navzájem.“

Krueger své myšlenky stále stáčí k fotbalu i na tiskových konferencích po zápase Světového poháru. Na dálku třeba sledoval výhru svého Southamptonu 3:0 nad pražskou Spartou v Evropské lize před startem turnaje v Torontu. I když aktuálně dotáhl Výběr Evropy do finále, o dlouhodobém návratu na hokejovou lavičku nepřemýšlí.

Výběr Evropy slavil nadvakrát. Rozhodující gól semifinále zkoumal videorozhodčí

Číst článek

„Já to řeknu jednoduše. Nás to tady prostě strašně baví a užíváme si to. S trenéry, maséry, hráči a všemi kolem týmu Evropy. Je to prostě sranda. Ale tohle je krátkodobý turnaj. Můj reálný život je a bude spojen s fotbalovým Southamptonem,“ dodává prezident fotbalového klubu v Premier League a současně trenér týmu na Světovém poháru v hokeji.

A jen pro porovnání, Southampton je v Anglii aktuálně devátý, Výběr Evropy vyhlíží finále proti Kanadě.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme