Kouč Vrba řeší přetlak v obraně. Pro národní tým jen dobře, říká Gebre Selassie

Český fotbalový tým po pražském neúspěchu se Skoty odletí do Švédska, kde budou mít hráči naposledy šanci přímo v reprezentačním dresu oslovit Pavla Vrbu. V úterý ve Stockholmu totiž Češi odehrají poslední přípravný zápas před trenérovou nominací na mistrovství Evropy. Hodně zajímavé bude hlavně dění na pravém kraji obrany, kde je v českém mužstvu nebývale silná konkurence.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentační obránce Theodor Gebre Selassie

Reprezentační obránce Theodor Gebre Selassie | Zdroj: ČTK

„Ondrovi Zahustelovi se daří ve Spartě, Theo (Gebre Selassie, pozn. red.) v Brémách také hraje, takže se o to teď popereme,“ říká Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu.

Ani v národním týmu si teď trojice pravých obránců neodpočine od věčné přetahované s velkou konkurencí. Jeden čtvrtfinalista Evropské ligy a dva borci pravidelně ošlehávaní německou Bundesligou, to jsou vizitky soupeřů o nominaci a místo v základní sestavě pro červnové mistrovství Evropy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Euru jde o výsledek. Tam jde to, jestli hrajete nebo nehrajete, prostě stranou, říká reprezentant Kadeřábek

„Z mého pohledu to není úplně ideální, ale pro český národní tým je to myslím dobrá situace, když jde vybírat ze tří hráčů na jeden post,“ ví Theodor Gebre Selassie.

Fotbalista Werderu Brémy se ocitl v situaci hráče, který musí znovu dobývat ztracenou pozici. Na minulém Euru odehrál za českou reprezentaci všechny čtyři zápasy, ale za poslední dva kalendářní roky nastoupil za národní tým jen pětkrát.

Nyní Gebre Selassie věří, že šance ukázat se přijde právě teď ve Švédsku, při poslední přípravě před nominací na mistrovství Evropy.

„Doufám, že ano, protože v prvním zápase jsem neodehrál nic. Doufám tedy, že do druhého zápasu naskočím,“ věří reprezentační obránce.

Ve čtvrtek proti Skotsku zabral 29letému Gebre Selassiemu místo, tak jak je to v poslední době v reprezentačním týmu časté, o šest let mladší Kadeřábek.

Třetím do party je pak Ondřej Zahustel. V listopadu sice nominovaný coby útočník, teď vůbec ale bez šancí podle Pavla Vrby není.

Souhru týmu dopilujeme na soustřední v Rakousku, věří před blížcím se Eurem kouč Vrba

Číst článek

„Určitě je to hráč, se kterým musíme počítat. V zápasech Sparty dokázal, že má k nominaci hodně blízko, takže uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Uvidíme, jestli třeba nevyměníme nějaké posty. Může se stát cokoliv,“ naznačuje reprezentační kouč, že možná někomu ze silné trojice najde nové uplatnění, protože mu bude líto Zahustela, Gebre Selassieho nebo Kadeřábka obětovat.

„Beru jakoukoliv pozici,“ demonstruje svou připravenost Pavel Kadeřábek a věří, že tenhle přetlak nenaruší dobré vztahy mezi reprezentanty.

„Pojede se prostě na Euro, a tam se musí udělat dobrý výsledek. Tam jde to, jestli hrajete nebo nehrajete, prostě stranou. Jde o to stmelit se a pokusit se postoupit z těžké skupiny,“ uzavírá Kadeřábek.

Cesta k tomu teď vede přes úterní přípravu ve Švédsku, při které kouč Vrba bude selektovat na pravém kraji obrany, ale třeba uprostřed zálohy, kde je tvořivých fotbalistů nedostatek, zase naopak hledat.

Jan Kaliba, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme