Kouzla nepotřebujeme, zní z Liberce. K udržení naděje na postup bude stačit lepší výkon

Evropská liga se zatím rozhodně nevyvíjí podle scénáře libereckých fotbalistů. Po čtyřech odehraných zápasech mají šanci na postup ze skupiny jen minimální. Ve čtvrtečním utkání s ázerbájdžánským Karabachem si navíc musí poradit bez zraněných Milana Baroše a Davida Hovorky. To vše jen pět dní po nevydařeném ligovém derby s Jabloncem, kterému podlehli vysoko 0:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč Liberce Jindřich Trpišovský zůstává optimistou

Kouč Liberce Jindřich Trpišovský zůstává optimistou | Zdroj: ČTK

Jindřicha Trpišovského je při přípravě na další zápas Evropské ligy pořádně slyšet. Hra Liberce je totiž na hony vzdálená trenérským ideálům.

Aby teď nenavázal na podzimní nezdary, musel kouč během krátké doby do hlav svých svěřenců dostat taktiku pro duel s Karabachem. Z jejich mysli naopak setřásal chmury ze sobotního prohraného derby s Jabloncem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Liberce se čtvrtečním vítězstvím nad Karabachem chtějí fanouškům omluvit za víkendovou prohru 0:3 v derby s Jabloncem

„Bude to jedna z posledních dvou šancí se lidem omluvit za derby, protože pro ně hodně znamená. Když to řeknu blbě, možná letos naposledy přijde na náš domácí zápas víc lidí. Dokud je teoretická šance, musíme hrát na postup. Máme to v hlavách, půjdeme do toho naplno,“ popsal záložník Zdeněk Folprecht, jak vykřesat plamínky naděje.

Aby skutečně vzplály, musí jeho tým bezpodmínečně zvítězit. Pod Ještědem stále věří, proto trenéra Trpišovského rozesmál ázerbájdžánský novinář s dotazem, jestli už Severočechy může v Evropské lize spasit jedině kouzlo.

„Už je mi čtyřicet a na kouzla jsem věřil jako malý kluk, což už je dávno. K tomu, abychom Karabach porazili, žádná kouzla nepotřebujeme. Stačí nám jeden z našich lepších výkonů,“ prohlásil Trpišovský. Utkání začne na stadionu U Nisy v 19 hodin. ČRo Sport a Radiožurnál ho odvysílají střídavě se zápasem Sparty proti Southamptonu.

David Nyč, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme