Krejčí je v útlumu, stále ale má trenérovu důvěru

Z nadějného hráče, kterému začíná být české prostředí malé, se Ladislav Krejčí na jaře proměnil ve fotbalovou Šípkovou Růženku. Herní trápení, které prožíval ve Spartě, ho naposledy na Islandu poprvé v této kvalifikaci vyřadilo ze základní sestavy reprezentačního A-týmu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ladislav Krejčí absolvoal s Jakubem Dovalilem i několik osobních pohovorů

Ladislav Krejčí absolvoal s Jakubem Dovalilem i několik osobních pohovorů | Zdroj: ČTK

„Na každého fotbalistu přijde útlum, na mě přišel teď. Jsem ve Spartě, kde je to hodně na očích. Na druhou stranu jsem ve Spartě odmala a myslím, že nějaký tlak na svou osobu unesu,“ říká Ladislav Krejčí, který svůj letošní stín nepřekročil ani ve středu proti Dánům.

„Soustředím se v práci na každém tréninku a věřím, že se to otočí v pravý moment,“ věří záložník. Pravý moment by mohl přijít právě dnes na Krejčího domovském stadionu v Praze na Letné v zápase proti Srbsku.

Přehrát

00:00 / 00:00

O výpadku formy Ladislava Krejčího mluvil se záložníkem i trenérem "Lvíčat" Jakubem Dovalilem reportér ČRo Jan Kaliba

Česká jednadvacítka nutně potřebuje uspět, aby pro ni turnaj předčasně neskončil, a trenér Jakub Dovalil je připravený sparťanského levého záložníka znovu poslat na hřiště.

„Pro nás je to pořád hráč, kterému věříme. Absolvovali jsme s ním nějaké pohovory a on sám projevil velkou touhu na ME startovat. Vím, že dělá všechno, aby se zvednul,“ věří Jakub Dovalil.

„Je na domácím stadionu, takže i prostředí, které zná, by mu mohlo pomoci. Není to pro nás těžké rozhodování, fotbal takové situace přináší. Žádný hráč neudrží formu 10 let, Láďu to bohužel potkalo tohle jaro,“ obhajuje sparťanského záložníka trenér „Lvíčat".

Velká část 'Lvíčat' je na Letné doma. Mám to tu rád, Eden mi nesedí, říká Kadlec

Číst článek

Srbové mají, na rozdíl od Krejčího, aktuální i dlouhodobější formu obdivuhodnou. A netýká se to jen souboru, který dnes od 18 hodin nastoupí na Letné proti Čechům, ve středu tam remizoval s největším favoritem Eura Německem a předtím v baráži vyřadil Španěly.

O tom, jak dobré vyhlídky má srbský fotbal, svědčí také úspěchy téhle země o jednu věkovou kategorii níž - předloni v Litvě vyhráli Srbové mistrovství Evropy do 19 let a dnes porazili na Novém Zélandu Brazílii ve finále mistrovství světa dvacetiletých.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme