Krmenčíkova hlavička zařídila Plzni bod. Viktoria je ale stále ve skupině poslední

Fotbalisté Viktorie Plzeň ve čtvrtém zápase skupiny E Evropské ligy remizovali. V Bukurešti, kde hraje své mezinárodní zápasy Astra Giurgiu, sice český mistr prohrával, jenže hlavičkou ve 25. minutě vyrovnal Krmenčík. Viktoria má tři body a v tabulce je poslední o bod právě za Astrou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Krmenčík

Michael Krmenčík | Zdroj: ČTK

Na téměř prázdném národním stadionu otevřel skóre Alexandru Stan, ještě v úvodní půlhodině vyrovnal Michael Krmenčík, který ve druhé půli trefil břevno. Příští utkání sehraje Plzeň za tři týdny v Římě.

Trenér Viktorie Roman Pivarník udělal tři změny od nedělního zápasu s Duklou. Albánec Kace nastoupil místo Hořavy a Kovařík dostal přednost před Kopicem. Při rozcvičce se navíc zranil levý bek Limberský, kterého zastoupil Matějů.

Po čtvrthodině hry se poprvé vyznamenal brankář Kozáčik reflexivním zákrokem proti Alvesově hlavičce po rohu. V 19. minutě už Astra uspěla. Stan po nákopu za obranu utekl Matějů a postupoval na Kozáčika, který jeho první střelu vyrazil, ale na dorážku už byl krátký.

Plzeň za šest minut dokázala odpovědět, když se po Petrželově centru z pravé strany trefil hlavou Krmenčík. Nejlepší střelec západočeského týmu zaznamenal sedmou soutěžní trefu v sezoně.

Sparta porazila Beer Ševu a přiblížila se postupu, liberecké naděje zůstaly ve Florencii

Číst článek

Krátce po změně stran mohla Plzeň znovu udeřit. Hrošovský obešel několik protihráčů, jeho přízemní střelu gólman Lung vytáhl k Petrželovi, ale ten z úhlu minul branku.

V 76. minutě byli hosté gólu ještě blíž: Krmenčíkovu hlavičku po dalším Petrželově centru zastavilo břevno a dorážející Kopic byl v ofsajdu. Plzeňští měli v závěru tlak, ale do dalšího nebezpečného zakončení se už nedostali a prodloužili čekání na výhru v evropských pohárech na 13 utkání.

Utkání 4. kola skupiny E fotbalové Evropské ligy:
Astra Giurgiu - Viktoria Plzeň 1:1 (1:1)
Branky: 19. Stan - 25. Krmenčík. Rozhodčí: Jefet - Davidy, Šimon - Adler, Reinshreiber (všichni Izr.). ŽK: Lovin, Budescu, Lung - Hromada.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme