Ladislav Krejčí I., Ladislav Krejčí II. Reprezentant jmenovce z Brna inspiruje, osobně se ale neznají

Počešťování cizinců nemá v českém fotbale tradici, klonování Nedvědů či Rosických není povoleno, a tak musí Karel Jarolím vymýšlet jiné cesty, jak získávat pro národní tým zajímavé hráče. V úterý večer některé další nováčky vyzkouší v Mladé Boleslavi v přípravě proti Dánsku. Ale do budoucna by přece jenom mohl zkusit i jednu nezvyklou metodu výběru – zaměřit se na jmenovce úspěšných reprezentantů. Ladislav Krejčí už takového má.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ladislav Krejčí

Ladislav Krejčí | Zdroj: Reuters

Jméno Ladislava Krejčího už jste ve fotbalových přenosech Radiožurnálu mohli slyšet stokrát, ba tisíckrát.

A to v domácí i Evropské lize nebo po odchodu do Itálie, hlavně však při zápasech reprezentačního týmu. Při mládí bývalého sparťana se to zřejmě jen tak nezmění, ale během podzimu se v české nejvyšší soutěži objevil jeho dvojník. Tedy aspoň se jmenuje úplně stejně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mám takové zážitky, že mě lidé označují na Facebooku, když se s ním vyfotí po zápase, vypráví méně známý Ladislav Krejčí ke spojení se svým jmenovcem, který hraje za reprezentaci

„Jirka Skalák říkal, že koukal na zápas Sparty s Brnem, dělal při tom něco na telefonu a najednou slyšel, že Ladislav Krejčí střílí zpoza vápna, tak se podíval,“ vypráví Ladislav Krejčí – pro lepší identifikaci „starší“. I když pro čtyřiadvacetiletého mladíka je to dost zvláštní označení.

Ovšem jeho jmenovci, jenž má zkušenosti z mládežnické reprezentace a během podzimu začal pravidelně nastupovat za dospělý tým Zbrojovky Brno, přece jenom ještě není ani osmnáct.

„Mám takové zážitky, že mě lidé označují na Facebooku, když se s ním vyfotí po zápase. Je to náhoda,“ směje se Ladislav Krejčí „mladší“ s tím, že se svým jmenovcem se ani neznají osobně.

„Když hrál na Memoriálu Františka Harašty v Rosicích, kde bydlím, potkal jsem ho tam. Myslím, že s ním mám i fotku, ale to si nejsem jistý. On o mně asi ani neví,“ domnívá se brněnský Krejčí a ten, který hraje za italskou Boloňu, přikyvuje: „Neznáme se, i když je možné, že mě viděl.“

Potkají se v reprezentaci?

Vzhledem k tomu, jak dobře ovládají svou profesi, jsou zrovna tihle dva jmenovci na dobré cestě jednou se seznámit třeba právě v národním týmu. Zatím se mohou Ladislavové Krejčí navzájem inspirovat, tedy hlavně ten starší toho mladšího.

„Sleduji ho. On je rychlejší, dynamičtější. To bych chtěl zdokonalit,“ netají brněnský středopolař. V úterý od 20.30 se bude moci nechat inspirovat při zápase českých fotbalistů proti reprezentaci Dánska.

A nejlépe si Krejčí mladší svou fantazii procvičí, když si digitálně, v mobilu nebo na webu večer pustí přímý přenos utkání na ČRo Sport.

Jan Kaliba, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme