Lafatu nahradil Juliš. Sparta porazila Krasnodar 1:0

SLEDOVALI JSME ONLINE: Fotbalisté Sparty skvěle vstoupili do prvního vyřazovacího kola Evropské ligy. Ruský Krasnodar porazili 1:0, když se po hodině hry prosadil nejmladší hráč na hřišti Lukáš Juliš. Ten nahradil zraněného Davida Lafatu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šťastný střelec Sparty Lukáš Juliš

Šťastný střelec Sparty Lukáš Juliš | Zdroj: Reuters

O útok se ve Spartě při Lafatově absenci podělili Lukáš Juliš a Kehinde Fatai. V prvních minutách zápasu byl hodně vidět Nigerijec v dresu letenského týmu. Hned po třech minutách trefil tyčku, pak dokonce dostal míč do sítě, ale byl mu odpískán útočný faul na kapitána Krasnodaru Granqvista.

Domácí ruského soupeře během první půle jednoznačně přestříleli, žádnou ze svých šancí ale nedokázali využít. Po 45 minutách tak platil stav 0:0.

Do druhé půle vstoupila Sparta velkým tlakem a chvílemi vůbec nepouštěla ruského soupeře z vlastního pokutového území. Fatai, Krejčí ani další hráči v rudém své šance zatím nevyužli.

To se povedlo až v 64. minutě nejmladšímu hráči na hřišti. Lukáš Juliš, který nahradil zraněného Davida Lafatu, si naskočil na zadní tyči na Dočkalův centr a vstřelil jediný gól zápasu.

Ve zbývajících minutách se Sparta stáhla, bránila těsné vedení a pustila Krasnodar do šancí. V největší příležitosti pátého týmu ruské ligy se ale neprosadil střídající Wánderson.

Po vítězství 1:0 si Sparta vytvořila velmi nadějnou pozici do odvety, který se hraje nedaleko od Černého moře příští čtvrtek.

Úvodní utkání 2. kola fotbalové Evropské ligy:
Sparta Praha - FK Krasnodar 1:0 (0:0)
Branka: 64. Juliš. Rozhodčí: Vinčič - Ul, Klančnik (všichni Slovin.). ŽK: Brabec - Kalešin, Mamajev. Diváci: 14.120.
Sestavy:
Sparta: Bičík - Brabec, Holek, Costa - Zahustel, Mareček, Dočkal (80. Matějovský), Vácha, Krejčí - Fatai (89. Jiráček), Juliš (78. Konaté). Trenér: Ščasný.
Krasnodar: Dykan - Kalešin, Sigurdsson, Granqvist, Petrov - Achmedov - Smolov (68. Wanderson), Mamajev, Pereyra (66. Gazinski), Joazinho (82. Bystrov) - Ari. Trenér: Kononov.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme