Lavička si ke 'lvíčatům' přivedl i kolegy ze Sparty. Tým čeká ostrý start

Od jmenování reprezentačním trenérem výběru do 21 let čekalo na Vítězslava Lavičku hodně práce. Kromě vybírání širšího hráčského kádru a první nominace musel s manažerem lvíčat Jaromírem Šeterlem také skládat realizační tým.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězslav Lavička

Vítězslav Lavička | Foto: Filip Jandourek

„Realizační tým jsme dávali dohromady tak, abychom každého člověka znali. Je složený ze dvou částí: Z minulé ‚jednadvacítky,‘ kterou jsem absolvoval já, a další lidé byli na doporučení Víti Lavičky,“ vysvětloval Šeterle složení 14členného jmenného seznamu.

Ten kromě technické podpory a lékařů tvoří Lavičkův bývalý spoluhráč ze Sparty - trenér gólmanů Petr Kouba a ve spolupráci, kterou začal na Letné, bude pokračovat i s kondičním trenérem Pavlem Radou a jediným asistentem Václavem Jílkem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Složení nového realizačního týmu 'Lvíčat' představil reportér ČRo Jakub Kanta

„Volba na Václava Jílka padla proto, že jsem měl možnost s ním v minulosti pracovat a poznat ho po pracovní i lidské stránce. Je to trenér, který je svým progresivním přístupem a moderními názory na fotbal hodně podobný pohledu, který mám já,“ vysvětlil Vítězslav Lavička na prvním seznamovacím srazu celého týmu.

„Lvíčata“ se před zahájením kvalifikačního cyklu sejdou jen jednou. „Jsme si vědomi, že za pár týdnů nás čeká ostrý start. První dvojzápas je v září proti Maltě a v Lotyšsku. Času na přípravu není tolik a chceme využít každou příležitost,“ burcuje nový trenér.

Se svými nejbližšími spolupracovníky soustředí také na monitoring soupeřů. „Zmapovat si kvalitu jednotlivých týmů je důležitá součást přípravy a zabývali jsme se tím už při tvorbě realizačního týmu,“ prozradil Lavička.

Mladým fotbalistům pomohla nová koncepce. Jsou fotbalovější, všímá si Vrba

Číst článek

Na mysli měl především Josefa Pešiceho a Miroslava Jirkala, kteří budou využíváni pro tuzemské i zahraniční sledování. Zahrnout se dá i videotechnik Luděk Bernát.

Ještě důležitější ale bude vybrat správné hráče do nominace na samotné kvalifikační dvojutkání. „Na začátku týdne si uděláme rozpis, kdo na jaký zápas pojede, abychom obsáhli co největší záběr hráčů. Vyjde mi to na dva až tři zápasy za víkend,“ uzavřel Vítězslav Lavička trenér české fotbalové reprezentace do 21 let, který se svými svěřenci sejde znovu 31. srpna a 4. září už budou hrát v Jablonci s vedoucím týmem kvalifikační skupiny Maltou.

Jakub Kanta, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme