Léčba Tobiášem funguje. Nový trenér vytáhl Příbram a šanci dává i mladým

Suverénním způsobem vstoupili fotbalisté Příbrami do druhé poloviny Synot ligy. V 16. kole porazili liberecký Slovan na svém hřišti sice jen 1:0, jejich výkon ale jasně ukázal, že záchrana v nejvyšší soutěži by po zimní přestávce neměla být problémem. Na výkony Středočechů zapůsobil trenér Pavel Tobiáš.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Příbrami Pavel Tobiáš se raduje z vítězství nad libereckém Slovanem

Trenér Příbrami Pavel Tobiáš se raduje z vítězství nad libereckém Slovanem | Zdroj: ČTK

„Trenér jsem vnesl úplně jinou náladu, než tu byla předtím. Úplně jinak to na nás dolehlo a hrajeme úplně super,“ nemůže si Josef Hnaníček vynachválit působení Pavla Tobiáše na lavičce fotbalistů Příbrami.

S českobudějovickým rodákem totiž přišly nejen výsledky, ale i změna zažitých tréninkových stereotypů. Vidět je to hlavně při standardních situacích, jejichž netypickým zahráváním v zápasech baví příbramští snad všechny fotbalové fanoušky v Česku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na osobu Pavla Tobiáše na lavičce Příbrami se zaměřil reportér ČRo Michal Jurman

„Jsem rád, že to trenér zavedl a při tréninku se tím i bavíme. Vymýšlíme a každý něco přidává,“ dodává Hnaníček. Právě jeho trefa rozhodla poslední podzimní utkání proti Liberci a bylo to právě po nacvičeném signálu a rohovém kopu Martina Zemana.

Nejen starší a zkušenější hráči typu Hnaníčka jsou ale z působení současného trenéra u vytržení. Tobiáš se totiž rozhodl zapojit do týmu i nadějné juniorské reprezentanty, kteří mu důvěru maximálně splácí.

Jde i o případ osmnáctiletého Jana Suchana, který do utkání s Libercem také v závěru zasáhl. „Vydobyl si pozici mezi hráči základní sestavy a přijde den, kdy bude hrát ligu, stoprocentně, to podepíšu,“ je přesvědčen trenér Pavel Tobiáš.

A podobně by se trenér Příbrami podepsal zřejmě i pod další mladou hvězdu Příbrami Aleše Matějů.

Slovan Liberec přezimují na sestupové příčce, trenér Slovák je v ohrožení

Číst článek

Po příchodu nového trenéra Středočeši po všech směrech pookřáli. Podzimní část ligy nakonec zakončili s 19 body na kontě a nebýt slabšího vstupu do sezóny, mohli být na tom ještě výrazně lépe.

„Příbram má na to, aby hrála dobrý fotbal a netrápila se někde u dna tabulky. A o těch pohárech, to chce čas,“ naznačuje Pavel Tobiáš, že třeba časem dojde i na naplnění přání některých příbramských fanoušků, kteří by rádi u Litavky viděli utkání pohárové Evropy.

Během této zimní přestávky budou ale Středočeši přeci jen více řešit to, jak navázat na svá vystoupení ze závěru podzimu a nezamotat se tak do bojů o záchranu v nejvyšší soutěži.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme