Ledová voda, spánek a jídlo. Fotbalisté regenerují po porážce, někteří nemohli usnout

Po těžkém utkání se Španělskem a následném přeletu z Toulouse mají čeští fotbalisté na mistrovství Evropy ve Francii volnější den. Po návratu na základnu v Tours hlavně odpočívali, fyzicky i psychicky. Tak, aby byli v co nejlepší kondici pro důležitý páteční zápas proti Chorvatsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči, kteří včera proti Španělům hráli, dnes pouze vyklusávali

Hráči, kteří včera proti Španělům hráli, dnes pouze vyklusávali | Zdroj: ČTK

„Regenerace, ledová voda, vyplavání, dobrý spánek, dobré jídlo. Tím se řídím," má záložník Ladislav Krejčí návod, jak dostat z těla únavu.

Regenerace začala hned po zápase v Toulouse. Vybavení přímo na stadionu byl podle lékaře české výpravy Petra Krajčího mladšího vynikající. „Hned, jak jsme přišli do kabiny, dal jsem si ve studeném bazénku tři kola po minutě,“ doplňuje další Krejčí v české výpravě, záložník Ladislav.

Přehrát

00:00 / 00:00

Regeneraci českého týmu v Tours sleduje reportér ČRo Mirko Vasić

Odpočinku byl přizpůsobený i dnešní program pro hráče ze základní sestavy. „Pro skupinu, která hrála, je trénink regenerační. Pouze 30 minut lehkého výklusu, práce s fyzioterapeuty a uvolňovací cvičení,“ popisuje člen českého lékařského týmu.

Na odpoledne plánovali někteří reprezentanti krátkou vycházku do města, rozhodně je ale nemine ani videorozbor porážky od Španělska.

Po večerním přeletu do Tours nemohli někteří fotbalisté usnout, i tak se projevuje psychické a fyzické vyčerpání. Před důležitým pátečním zápasem proti Chorvatsku se ale reprezentanti musí stresu zbavit.

Iniestovi blahopřál i španělský král, záložník spoléhal na klid a trpělivost

Číst článek

„Děláme maximum pro to, aby bylo co nejvíc regenerace. Maséři pracují s chlapci i po večerech, v těch třech dnech je regenerace nejdůležitější,“ upozorňuje doktor Krejčí.

Pro masáže na hotelu si maséři české výpravy dělají vlastní pořadí fotbalistů, aby se jim před pokojem netvořily fronty. „Umí si to dobře zorganizovat, ukáže se tam spousta hráčů. Já chodím většinou dva dny před zápasem a den po zápase,“ prozrazuje svá místa v rozvrhu Ladislav Krejčí.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme