Leicester bude hlídat náskok v Premier League. Ve dvou zápasech se utkají týmy z top 4

Duely prvního se třetím a druhého se čtvrtým týmem ligové tabulky přinese dnešní program anglické fotbalové ligy. V jejím čele stále trůní největší senzace sezony, Leicester. Jeho útok na titul už museli vzít vážně i ti největší škarohlídi. Dnes zavítá Leicester na půdu londýnského Arsenalu, zatímco druhý tým tabulky Tottenham přijede na hřiště Manchesteru City.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Leicester před týdnem porazil i Manchester City, dnes se postaví Arsenalu

Leicester před týdnem porazil i Manchester City, dnes se postaví Arsenalu | Zdroj: Reuters

„Vést ligu je něco mimořádného, hlavně pro klub, jako je Leicester, ale už jsme si na to zvykli. Teď sníme sen. Uvidíme, kde budeme, až se probudíme,“ zafilozofoval pro Sky Sports možná nejžhavější kandidát na nejlepšího fotbalistu letošní sezony, Alžířan Rijád Mahriz.

Leicester otevřel zbytku pochybovačů oči minulý týden, kdy herně i výsledkově jasně přehrál Manchester City. Od nejbližšího pronásledovatele dělí „Lišky" solidních pět bodů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Anglickou fotbalovou ligu čeká velká neděle. Ve vzájemných zápasech se utkají 4 nejlepší týmy

„Nechci teď říkat, že ligu možná vyhrajeme. Počkejme si tak na konec dubna. Poslední zápasy sezony pro nás budou hrozně těžké. Jenže v Premier League je každý zápas těžký. To je právě teď úžasné na této soutěži, že nikdo neví, kdo může ligu vyhrát,“ odmítá dělat závěry kouč Leicesteru Claudio Ranieri.

I kvůli nevídané krizi Chelsea si většina anglických expertů myslela, že letos se titulu zase dočká Arsenal. Jenže série zranění opor jeho ambice hodně přibrzdila. S Chilanem Alexisem Sánchezem zpátky v sestavě ale Arsenal boj o ligové prvenství nevzdává.

„Nechceme se moc spoléhat na slabiny Leicesteru, protože ten tým jich zatím moc neukázal. V prvním zápase jsme soupeře porazili na jeho hřišti 5:2, ale to nic neznamená,“ ví trenér Arséne Wenger, že dnešní zápas je hodně důležitý.

„Potřebujeme ustálit naše výsledky odteď až do konce sezony. Teď to pro nás bude jeden velký zápas za druhým,“ burcuje Wenger.

Poslední ligový titul dalšího severolondýnského klubu, Tottenhamu, z roku 1961 už většina jeho fandů nepamatuje. Pod argentinským koučem Mauriciem Pochettinem ale tým kolem Huga Llorise a Harryho Kanea předvádí běhavý a líbivý fotbal. Ta tam je i někdejší psychická křehkost Spurs.

„Všichni hledíme jedním směrem a chceme dosáhnout stejné věci. Chceme se pořád zlepšovat a docílit velkých věcí. Agresivně napadáme soupeře hodně hluboko, a prostě se snažíme nastřílet v každém zápase co nejvíc gólů,“ vysvětluje jednoduchý recept belgický záložník Nacer Chadli.

Trenér Mauricio Pochettino své svěřence nabádá, aby dnes na stadionu Etihad bojovali jako lvi. V minulých sezonách se tam ale Tottenhamu příliš nedařilo.

Jiří Hošek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme