Letadlo s hráči Fenerbahce muselo nouzově přistát po srážce s ptákem

Místo Manchesteru přistáli v Budapešti a hodiny museli čekat na náhradní letadlo. Cestu tureckého Fenerbahce Istanbul k zápasu Evropské ligy zkomplikovala srážka s ptákem. Bezpečnost osazenstva letadla ale nebyla ohrožena.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozbité okno kokpitu letadla s hráči Fenerbahce Istanbul

Rozbité okno kokpitu letadla s hráči Fenerbahce Istanbul | Foto: fenerbahce.org

Letadlo s hráči a realizačním týmem Fenerbahce vyletělo z Istanbulu v 11 hodin, komplikace nastaly ve chvíli, kdy se charterový let srazil s ptákem.

Po kolizi vznikly na skle letadla praskliny a kapitán se rozhodl nouzově přistát. V Budapešti pak tým loňského vicemistra turecké ligy musel počkat na náhradní letadlo.

„Máme se dobře. Ve skle byla prasklina, ale nevysypalo se. Z bezpečnostních důvodů jsme přistáli, ale morálka v týmu je dobrá. Uklidnili jsme rodiny, že jsme v pořádku a čekáme na náhradní letadlo,“ napsal na stránkách klubu Ozan Balaban, který v letadlo seděl.

Na sociálních sítích zveřejnil klub fotografie přímo z kokpitu letadla. Sklo na levé straně kokpitu je sice rozbité, ale zůstalo v rámu. Rychle zareagoval i twitterový účet Manchesteru United. „Přejeme šťastný zbytek letu, uvidíme se brzy,“ zněla odpověď.

Dnes na Celtic nepřijdu, kamarád má oslavu. Pětiletý fanda zavolal klubu, aby se omluvil za neúčast

Číst článek

Právě do Machesteru tým Fenerbahce směřuje ke čtvrtečnímu zápasu skupiny A Evropské ligy. Po dvou zápasech Fenerbahce skupinu se čtyřmi body vede, United jsou třetí.

V domácí soutěži se ale istanbulskému týmu příliš nedaří. Po sedmi kole je až devátý a o víkendu nedokázal porazit Alanyaspor. Remízu 1:1 proti favoritovi vychytal bývalý brankář Bohemians či Olomouce Zdeněk Zlámal.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme