Letná se dočkala Kadlece i Rosického, ale ne výhry. Zvítězili nováčci i mistři

Přes 14 tisíc diváků přišlo na zápas 6. kola nejvyšší fotbalové soutěže mezi Spartou a Mladou Boleslaví. Vedle počasí je nalákaly dvě velké posily. Za Spartu totiž nastoupili Václav Kadlec a v průběhu hry také Tomáš Rosický. Jenže ani velké jména na výhru nestačila, zápas skončil 2:2. Radovali se naopak hráči obou nováčků nejvyšší soutěže a ve večerním zápase i Viktoria Plzeň.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický a jeho první sekundy ve sparťanském dresu po téměř 16 letech

Tomáš Rosický a jeho první sekundy ve sparťanském dresu po téměř 16 letech | Zdroj: ČTK

Tolik lidí na Letnou v letošní sezoně ještě nepřišlo ani na kvalifikaci ligy mistrů, ani na reprezentaci. Sparta během reprezentační přestávky mocně posilovala a nejdražší hráč v historii české ligy Václav Kadlec nastoupil v základní sestavě. Navrátilec Tomáš Rosický začal na lavičce.

Skóre ale otevřel osvědčený střelec. Po Karavajevově centru hostující brankář Diviš míč pouze vyrazil k Davidu Lafatovi, který se v obdobných situacích nemýlí. Jenže hosté rychle vyrovnali, Chramostovu vyraženou střelu dopravil do sítě těsně před přestávkou Golgol Mebrahtu.

Sparta šla ve vedení i ve druhém poločase, tentokrát díky Josefu Šuralovi. Vedení jí ale znovu vydrželo jen pár minut do zakončení Chramosty. Costa i Kadlec se pouze dívali, jak boleslavský útočník zakončuje mezi nohy gólmana Koubka.

V 72. minutě se Letná dočkala velkého návratu. Po 16 letech vběhl na trávník v rudém dresu Tomáš Rosický a hned začal řídit střed domácí zálohy. Jenže šance měli hosté. Tu největší vychytal Přikrylovi brankář Koubek.

Sparta tak v souboji druhého týmu tabulky se třetím remizovala s Mladou Boleslaví 2:2 a pomohla tak Zlínu k osamostatnění se na čele.

Zvítězili mistři i nováčci

Plzeň si dnes ze severu Čech odváží všechny body za vítězství 1:2. Hosté vývoj utkání kontrolovali, když se proadil Hromada a Ďuriš. Kontaktní branka Slovanu přišla až příliš pozdě. Na úspěšnou střelu Kompličenka už totiž nikdo nenavázal.

Deset bodů má po šesti kolech nováček z Karviné. Na novém stadionu si tým kouče Jozefa Webera připsal druhou výhru v řadě, když jednoznačně přehrál Jihlavu 3:0.

Jen o bod míň má staronový tým ligy z Hradce. V mladoboleslavském azylu porazili "votroci" Příbram 2:0. Hosté v novém ročníku stále čekají na první bod i první vstřelenou branku. V součtu s koncem z loňského ročníku neskórovali už 668 minut.

6. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 2:2 (1:1)
Branky: 36. Lafata, 54. Šural - 42. Mebrahtu, 60. Chramosta. Rozhodčí: Hrubeš - Koval, Hrabovský. ŽK: Vácha, Lafata - Fabián, Diviš. Diváci: 14.091.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme