Liberec a Sparta jsou v osmifinále domácího poháru. Slovan rozhodl v úvodu, Pražané po přestávce

Fotbalový Mol Cup zná kompletní šestnáctku osmifinalistů. V posledních zápasech se představila mužstva pohárových zástupců ze Sparty a z Liberce. Vicemistr vyhrál v Českých Budějovicích 2:1, Severočeši nasázeli 5 gólů třetiligistům z Písku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězný gól Sparty vstřelil Matěj Pulkrab

Vítězný gól Sparty vstřelil Matěj Pulkrab | Zdroj: ČTK

Spartu trápí velké množství absencí, někteří hráči se teprve vrací z akce reprezentace, jiní jsou zranění. I přes výrazné doplnění o juniory si ale vicemistr na druholigový tým stačil. Po bezbrankovém prvním poločase rozhodl krátce po přestávce.

V 52. minutě si vybojoval šanci na do té doby statečně bránící defenzivě Dynama David Lafata. Jeho střela sice gólem neskončila, ale Matěj Pulkrab zakončoval pohodlně do prázdné branky. O čtyři minuty později našel centr Michala Kadlece Lukáše Juliše, který první dotykem zvýšil na 2:0.

Domácí se prosadili až v závěru. Wermke si poradil s mladíkem Milanem Kadlecem a oslovil Iva Táborského. Na víc než na snížení už Dynamo nedosáhlo a postupuje Sparta.

Osmifinalisté Mol Cupu:
Sparta, Slovan Liberec, Mladá Boleslav, Hradec Králové, Bohemians, Jihlava, Táborsko, Litoměřicko, Dukla Praha, Viktoria Plzeň, Zbrojovka Brno, Karviná, Slavia, Fastav Zlín, Králův Dvůr, Opava.

Liberec měl na půdě třetiligového Písku lehčí práci. Už po čtvrthodině vedl 2:0 po zakončení Markoviće a sólu Da Silvy. Pak sice domácí Václav Milec snížil, jenže ještě do přestávky vybudovali Ondřej Karafiát a Jan Navrátil Slovanu tříbrankový náskok.

Srb v dresu Slovanu Miroslav Marković si po deseti minutách druhé půle připsal ještě jeden gól, když se trefil z hranice velkého vápna přesně k tyči a završil konečný výsledek na 5:1 pro Liberec.

Slovan i Sparta jsou posledními týmy, které se dostaly do čtvrtfinále Mol Cupu, to je na programu 26. října.

3. kolo českého fotbalového poháru - MOL Cupu:
Písek - Slovan Liberec 1:5 (1:4)
Branky: 20. Milec - 10. a 55. Markovič, 17. Da Silva, 37. Karafiát, 45.+1 Navrátil. Rozhodčí: Houdek - Kotalík, Kožár.
Sestava Liberce: Hladký - Nitrianský, Karafiát, Kubyškin, Bartošák - Navrátil, Súkenník (71. Lesniak), Ševčík (71. Bláha), Vůch (26. Hadaščok) - Markovič, Da Silva. Trenér: Trpišovský.

Dynamo České Budějovice - Sparta Praha 1:2 (0:0)
Branky: 83. Táborský - 52. Pulkrab, 56. Juliš. Rozhodčí: Nenadál - Kubr, Arnošt.
Sestava Sparty: Miller - Milan Kadlec, Holek, Mazuch, Michal Kadlec - Juliš, Mareček, Havelka, Císařovský (46. Dudl) - Pulkrab (69. Mustedanagič), Lafata (90. Köstl). Trenér: Holoubek.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme