Liberec má před zápasem se Spartou problémy se sestavou, řada hráčů je zraněných

Fotbalisté Liberce rozehrají v 15 hodin duel se Spartou. Pražané mají na druhém místě tabulky šestibodový náskok na Slovan, který by dnes rád manko snížil. Liberec se ale před soubojem potýká s velkými problémy se sestavou, otazník visí nad startem šestice zraněných fotbalistů, navíc se bude muset obejít bez Tomáše Koubka, Ondřeje Švejdíka a Herolinda Shaly, kteří na severu Čech hostují právě z Letné a proti svému mateřskému klubu nesmějí nastoupit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jindřich Trpišovský

Jindřich Trpišovský | Foto: FC Slovan Liberec, Jaroslav Appeltauer

Trenéra libereckého lazaretu Jindřicha Trpišovského neopouští humor, a když se kolem něho trousí na trénink Herolind Shala, v žertu na svého svěřence pokřikuje cosi o vysokých sankcích.

Ty by musel klub podle smluv zaplatit, pokud by do zápasu nasadil vypůjčené sparťany, tedy ty, kteří jsou pod Ještědem na hostování právě z Letné. Jenže to vedení Slovanu i při brutální marodce dělat nehodlá, a tak jsou Severočeši ve skládání kádru odkázaní snad jen na pomoc z kouzelných Bradavic.

Přehrát

00:00 / 00:00

Liberec rozehrají v 15 hodin duel se Spartou. Ta má na druhém místě tabulky šestibodový náskok na Slovan, který by rád manko snížil. Severočechy ale trápí široká marodka

„Musíme někde sehnat Harryho Pottera, aby nám uzdravil půlku kádru,“ směje se trenér Jindřich Trpišovský.

„Bojím se zapnout telefon, abych nedostal špatnou zprávu. Každý den nám nějaký hráč vypadává. Ale jsou tam otazníky. Je tam otazník Coufal, Hovorka, Pokorný, Folprecht, otazník je Sýkora. Prostě je jich hrozně moc, a pokud by chyběli všichni, tak nastoupím já,“ dodává.

Z tolika otazníků se snad libereckým trenérům musí zamotat hlava, vždyť především z tradičního obranného složení zbyl jen Lukáš Bartošák. Přesto pod Ještědem věří, že můžou na Spartu vyzrát.

„Samozřejmě je to nepříjemnost, ale doufám, že kádr máme dost široký na to, aby se to nahradilo a abychom se sehráli a Spartě dělali problémy. Věřím, kluci, kteří přišli letos a třeba čekají na šanci, budou hladoví a budou se chtít předvést,“ burcuje před utkáním kapitán David Pavelka.

Přímou reportáž z celého utkání, které začíná v 15 hodin, vysílá ČRo na streamu Český rozhlas Sport.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme