Liberec napravil triumfem v poháru dojem z jinak nepovedené sezony

V tabulce Synot ligy je Liberec až na čtrnáctém místě, dlouho zažíval hrůzostrašnou sezonu, ale nakonec si ji osladil ziskem trofeje. Ve finále Poháru FAČR zdolal Slovan po penaltovém rozstřelu rivala z Jablonce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Liberce se radují z vítězství v Poháru FAČR

Fotbalisté Liberce se radují z vítězství v Poháru FAČR | Zdroj: ČTK

Těžko říct, jak jednou budou liberečtí fanoušci vzpomínat na právě končící sezonu. Díky včerejšímu triumfu by si ji ale nakonec nemuseli automaticky spojit jen s ligovými patáliemi, vždyť v pohárové soutěži mužstvo ukázalo svou výrazně lepší tvář.

A když ve finále gólman Slovanu Lukáš Hroššo ve čtvrté sérii penalt vychytal Brazilce Rossiho, mohly odstartovat oslavy Slovanu nakonec korunované převzetím trofeje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle libereckého kouče Davida Vavrušky vyhrál Slovan finále Poháru FAČR zaslouženě

„Jablonec před zápasem pomalu zvedal pohár a my jsme jim ho z těch rukou vytrhli,“ usmíval se hrdina závěrečných okamžiků Hroššo, kterého ze čtyř jabloneckých penaltových exekutorů překonal jediný.

Baumit koncovku nezvládl, stejně jako celou druhou půli. V té si až příliš pasivní hrou hlídal jednobrankové vedení, což soupeř v 86. minutě po zásluze ztrestal.

Sledovali jsme ONLINE: Liberec porazil Jablonec na penalty a vyhrál Pohár FAČR

Číst článek

„Druhá půle byla z naší strany velmi dobrá, vypracovali jsme si v něm tři stoprocentní šance. Vítězství považuji za zasloužené,“ pochvaluje si liberecký trenér David Vavruška výkon svých svěřenců.

Slovan si triumfem v domácím poháru zajistil účast ve 3. předkole příštího ročníku Evropské ligy.

 

Je to tam!!!

Posted by FC Slovan Liberec on 27. květen 2015

David Nyč, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme