Liberec oživil naději na postup. Do Soluně nepojedeme na výlet, vyzval kouč Trpišovský

Fotbalisté Liberce nevstupovali do předposledního utkání kola základní skupiny Evropské ligy v ideálním rozpoložení. Do té doby se mužstvu herně nedařilo, ve třech předchozích zápasech nevstřelilo ani gól, jenže tentokrát jako by si hráči Slovanu řekli dost. Ázerbájdžánský Karabach porazili na domácím hřišti vysoko 3:0 a nečekaně se vrátili do hry do postup do play-off.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký Egon Vůch (uprostřed) Karabachu jeden gól dal a na další přihrál

Liberecký Egon Vůch (uprostřed) Karabachu jeden gól dal a na další přihrál | Zdroj: ČTK

Ještěže je gólová radost tak přirozenou reakcí fotbalových fanoušků. Ti liberečtí ani za předchozích 300 soutěžních minut, pohříchu ofenzivně jalových, nezapomněli, jak slavit vstřelenou branku.

U Nisy si ve čtvrtek zakřičeli hned třikrát a po zápase se radovali se svými oblíbenci. Za gólovým procitnutím Slovanu je toho samozřejmě víc.

Přehrát

00:00 / 00:00

Aby se Liberce týkala i jarní část Evropské ligy, musí kromě Slovanu v Soluni uspět také vedoucí Fiorentina proti Karabachu

Jedním z důvodů je ale bezesporu fakt, že měl jeden ze svých lepších dnů záložník Egon Vůch. První gól sám vstřelil, třetí po krásné individuální akci připravil a po celý zápas zlobil obranu soupeře. Konečně, možná si oddychli příznivci Liberce, protože do té doby se Vůch herně spíš trápil.

„Byl jsem z toho sám uvnitř vyřízený a mělo to dopad na celý tým. Jsem jedním z těch, kteří mají góly dávat nebo je připravovat, a když se nedaří mně, určitě se nebude dařit celému týmu. Zabrali jsme za pět dvanáct a možná ještě můžeme o postup zabojovat,“ zamyslel se Vůch.

Bylo by to skoro zmrtvýchvstání, kdyby poslední hrací kolo dopadlo podle libereckých představ. „Nejedeme do Soluně jen na výlet a hrát o peníze, ale jedeme tam hrát o možný sportovní úspěch,“ nechal se slyšet trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

Aby se jeho týmu týkala i jarní část Evropské ligy, musí kromě Slovanu v Soluni uspět za dva týdny také vedoucí Fiorentina proti Karabachu.

David Nyč, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme