Liberec poprvé v historii doma prohrál s Jabloncem

Na libereckém stadionu U Nisy se včera přepisovala historie. Přestože už se ve fotbale udály i významnější události, včerejší jablonecké vítězství 1:0 na liberecké půdě je rozhodně z kategorie výjimečných. Baumit totiž dokázal na hřišti svého rivala zvítězit vůbec poprvé, ovládl 41. podještědské derby a potvrdil rozdílné rozpoložení obou celků ze severu Čech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jablonečtí fotbalisté jásají s libereckým smutkem za zády

Jablonečtí fotbalisté jásají s libereckým smutkem za zády | Zdroj: ČTK

„Bohužel dnešní derby vyhrál Jablonec. Doufejme, že dalších 20 bude patřit nám! Díky a nashledanou,“ loučil se hlasatel na stadionu U Nisy s diváky, jak nikdy dřív. Jenže nic netrvá věčně, a tak došlo i na jablonecké dobytí liberecké tvrze.

„Jeden fanoušek po zápase říkal, že na to čekal dvacet let. Aspoň, že jsme mu dali nějaký dárek,“ říkal po zápase s úsměvem od ucha k uchu jablonecký útočník Martin Doležal. Právě on svou trefou po rohovém kopu rozhodl o těsné, a dá se říci historické výhře Baumitu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na duelu Liberce s Jabloncem byl David Nyč

V první půli to přitom na šťastný konec hostů nevypadalo, liberečtí soupeře přehrávali a z vyložených šancí hned dvakrát nastřelil tyč. Až po změně stran se mnohé změnilo.

„Liberec byl první poločas mnohem hladovější než my. Ve druhém jsme se snažili hru zjednodušit. Naštěstí se nám povedla standartní situace a dali jsme ten rozhodující gól,“ dodává jablonecký střelec.

O poznání smutněji se po zápase mezi novináře trousili domácí fotbalisté, kteří během zmíněné první půle jasně demonstrovali, jak moc tápou v proměňování gólových šancí. Především proto byl kapitán Slovanu, mírně řečeno, naštvaný.

„Naštvání je hodně slabé slovo. Do dvacáté minuty jsme mohli vést 2:0, ale nakonec jsme máme zase nula bodů,“ podotkl stručně, ale výstižně obránce Jiří Fleišman, jehož tým zůstává na 13. ligovém místě.

Jablonečtí si naopak upevnili třetí příčku s už pouze jednobodovou ztrátou na druhou Spartu.

Martin Charvát, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme