Liberec porazil rakouskou Admiru i napodruhé a postoupil do čtvrtého předkola EL

Fotbalisté Liberce úspěšně zvládli odvetu třetího předkola Evropské ligy proti rakouské Admiře Wacker Mödling, kterou porazili 2:0 a postoupili do další fáze kvalifikace o účast v základní skupině Evropské ligy. Vítězství Slovanu dnes vystřelili Coufal a Komličenko, kteří se prosadili již během první půle.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký útočník Nikolaj Komličenko slaví gól v síti Admiry

Liberecký útočník Nikolaj Komličenko slaví gól v síti Admiry | Zdroj: ČTK

Severočeši vstupovali do dnešního zápasu ve výhodné pozici, když první zápas na půdě Admiry ovládli v poměru 2:1, takže jim v odvetě stačila i remíza.

Fotbalisté Liberce však nenechali nic náhodě a od úvodního hvizdu si šli za vítězstvím. Jako první se z hráčů Slovanu do černého trefil Vladimír Coufal poté, co ze střední vzdálenosti překonal hostujícího gólmana Manuela Kuttina a poslal Liberec do vedení.

Tlak domácích se následně neutlumil ani později, což čtvrthodiny po úvodní brance vyústilo v penaltový zákrok ve prospěch Slovanu. Daniela Bartla nedovoleně atakoval brankář Kuttin a rozhodčí bez váhání nařídili pokutový kop.

K exekuci penalty se přihlásil ruský útočník Nikolaj Komličenko, jenž Liberci s velkým přehledem zajistil dvougólový náskok.

Hráči Slavie odcestovali za odvetou do Portugalska. Uhrinův výběr je připraven i na penalty

Číst článek

Liberečtí po přestávce polevili, díky čemuž mohla Admira několikrát udeřit. To se ukázalo například v 52. minutě, kdy byl hráč rakouského celku Sergej Spiridonovič hraničně atakován v šestnáctce, sudí se však penaltu nenařídil.

Blízko gólu byl rakouský tým i po hodině hry, kdy hlavičku Christopha Knasmüllnera výborně zklikvidoval liberecký gólman Dúbravka.

S přibývajícími minutami bylo však zřejmé, že si Liberec postup bez problémů pohlídá. Admira nakonec nedokázala ani snížit, takže utkání dospělo k výsledku 2:0 pro domácí.

Odvetné utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
Slovan Liberec - Admira Wacker Mödling 2:0 (2:0)
Branky: 20. Coufal, 34. Komličenko z pen. Rozhodčí: Petrescu - Ghinguleac, Grigoriu (všichni Rum.). ŽK: Komličenko - Kuttin. Diváci: 6125. První zápas: 2:1, postoupil Liberec.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme