Liberec potvrdil roli favorita, porazil Ostravu a poskočil v Synot lize na 3. místo

Fotbalisté Slovanu Liberec vyhráli v utkání 12. kola Synot ligy nad Baníkem Ostrava 2:1 a v tabulce se dostali před plzeňskou Viktorii, která má ale k dobru zítřejší utkání s pražskou Spartou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Liberce Josef Šural a Herold Shala se radují z druhého gólu v brance Ostravy

Fotbalisté Liberce Josef Šural a Herold Shala se radují z druhého gólu v brance Ostravy | Zdroj: ČTK

Liberec začal aktivně a od úvodního hvizdu byl lepším týmem. Hráči Ostravy v prvních třiceti minutách zaujali hlavně dvěma ostrými zákroky, po kterých viděli Dostál a Kukec žluté karty.

Do vedení se domácí dostali až těsně před přestávkou. Bartošák se dostal v pokutovém území k míči a před brankou našel úplně volného Bakoše. Pro toho už nebyl problém trefit odkrytou branku.

Hned po přestávce měl druhý gól na noze Shala, kterému připravil ideální pozici Bakoš, ale trefil pouze břevno ostravské branky. V 70. minutě už se skóre měnilo.

K míči se v pokutovém území dostal Šural, pěkně se uvolnil a střelou na vzdálenější tyč nedal Pavlenkovi v ostravské brance žádnou šanci.

Fotbalisté Bohemians se radují z první výhry, Jablonec opět ztratil

Číst článek

Hosté se dostali ke slovu až šest minut před koncem zápasu. Nejdříve se po centru Kukece odrazil míč od obránce Švejdíka do tyče a pak do rukou libereckého brankáře, ale hned za dvě minuty už skončil v liberecké brance.

Po rychlém protiútoku Baníku se dostal Červenka sám před Koubka a střelou podél domácího brankáře zdramatizoval závěr zápasu. V něm už si pouze střelec ostravské branky vykoledoval zbytečnou žlutou kartu, jinak se na skóre nic nezměnilo.

12. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - Baník Ostrava 2:1 (1:0)
Branky: 44. Bakoš, 70. Josef Šural - 85. M. Červenka. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Urban. ŽK: Šural - M. Dostál, Kukec, Mičola, Lásik, Lučič, Mišák, Machovec, M. Červenka. Diváci: 3378.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme