Liberec se rozloučil s Evropskou ligou. Čtyři body jsou úspěch, říká Trpišovský

Fotbalisté Liberce po lize nezvládli ani závěr základní skupiny Evropské ligy. Po porážce 0:2 na hřišti PAOKu Soluň do jarních bojů nepostoupili. Zápas v Řecku podtrhl podzimní trápení Slovanu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovan Liberec, nastoupil v Soluni v netradičních oranžových dresech. A nestačil

Slovan Liberec, nastoupil v Soluni v netradičních oranžových dresech. A nestačil | Zdroj: Reuters

„Je škoda, že jsme podzimu nedali takovou nálepku. Bylo by to krásné a každý by si to užil, ale nikdo neříká, že za rok nebudeme mluvit jinak. Věřím a budu doufat, že se to zlomí a příští rok postoupíme,“ vyhlížel budoucnost po prohře v Soluni kapitán Slovanu Lukáš Pokorný.

Aby o něčem takovém mohli Severočeši vůbec přemýšlet, musí se poprat s tragickou koncovkou. Už jen dostat se do šancí byl velký problém a zápas na PAOKu to jen podtrhl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slovan Liberec doprovázel do Řecka reportér ČRo Pavel Petr

„Nesváděl bych to jen na koncovku. Jsme tým a nemyslím, že by náš výkon všechno degradoval. PAOK hrál skvěle a zaslouženě vyhrál. Ale to nemění nic na tom, že jsme se s tím měli poprat líp,“ burcuje kapitán Slovanu.

Poprat se Slovan mohl lépe s celým podzimem. V jeho druhé polovině Slovanu chyběla kvalita.

„Musíme to rozdělit na dvě části. První je Evropa, kde jsme se dostali přes těžkou Larnaku, o které si myslím, že byla lepší než PAOK. Uhráli jsme čtyři body a myslím, že pro klub s rozpočtem Liberce je to obrovský úspěch,“ říká trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

Ministryni Valachové vadí lev na dresech fotbalistů, požaduje velký státní znak

Číst článek

Druhou částí je právě ligová soutěž, kde Slovan nevyhrál šest zápasů v řadě, naposledy odevzdal tři body Jihlavě. Pouhých patnáct bodů stačí jen na třinácté místo a znamená velké starosti pro jaro.

Případná výhra v Řecku mohla zklamání zmírnit. „Bohužel od zranění Davida Hovorky ve Fiorentině jsme nedokázali dát dohromady defenzivu,“ říká po konci v pohárové Evropě a zatím neúspěšném tažení ligovou soutěží Jindřich Trpišovský.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme