Liberecké fotbalisty povede v příští sezoně Trpišovský. Je to velká výzva, řekl

Vedení fotbalového Liberce dnes představilo nového trenéra. Po Davidu Vavruškovi, který odešel do Teplic, převezme tým Jindřich Trpišovský. Devětatřicetiletého dosavadního kouče Viktorie Žižkov čeká premiéra v roli prvoligového trenéra.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovan Liberec povede v příští sezoně Jindřich Trpišovský

Slovan Liberec povede v příští sezoně Jindřich Trpišovský | Zdroj: ČTK

„Je to moje první ligové angažmá, navíc v takovém tradičním klubu, který má skvělou infrastrukturu a zázemí. Je to největší možná výzva, jaká prostě může být, i kvůli možnosti hrát Evropskou ligu,“ prohlásil Jindřich Trpišovský.

„Ohromně si toho vážím a jsem velmi potěšen zájmem Liberce a také tím, že veškerá jednání byla velmi krátká. Během tří dnů jsme v podstatě byli na všem domluveni,“ dodal.

Se Slovanem Trpišovského hned na úvod sezony čeká 3. předkolo Evropské ligy. Cílem nového kouče je postoupit do hlavní fáze soutěže.

„Cíle jsou samozřejmě jednoznačné. Liberec se dostal do předkola evropských pohárů a samozřejmě každý majitel chce úspěchy v soutěži. Snažíme se to mužstvo postavit tak, abychom byli úspěšní na všech frontách, které nás čekají v této sezoně, ať je to liga, ať je to český pohár, nebo evropské předkolo,“ poznamenal.

Co se změn v kádru týče, má Trpišovský jasnou představu: „Chceme vybudovat takový kádr, který bude úspěšný na všech frontách, tedy i v Evropské lize,“ řekl.

„Rád bych hrál aktivní fotbal s rychlým presinkem. Po čtrnácti dnech bychom chtěli mít jasno o kádru a podle toho se budeme řídit. Nějaká jednání v tuto dobu probíhají, všechno však není úplně jednoduché,“ prozradil Trpišovský.

Liberec už na začátku přípravy zná také první posilu. Stal se jím záložník Zdeněk Folprecht, který se Slovanem podepsal tříletou smlouvu. Folprecht stejně jako Trpišovský naposledy působil ve Viktorii Žižkov.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme