Liberecké naděje zničil Kalinić. Sparta vyhrála v Izraeli a vede skupinu

Všichni tři čeští pohároví zástupci dnes hrají své třetí zápasy ve fotbalové Evropské lize. Slovan Liberec v přímém přenosu našeho webu i Radiožurnálu prohrál 1:3 a vzdalují se mu naděje na postup. Souběžně hralá i Sparta na hřišti Hapoelu Beer Sheva. V Izraeli a vyhrála po gólu mladíka Pulkraba.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karafiát s Dúbravkou věnovali Kalinićovi druhý gól

Karafiát s Dúbravkou věnovali Kalinićovi druhý gól | Zdroj: Reuters

Slovanu ani Fiorentině se nedaří v domácích soutěžích. Jenže v Evropské lize jsou na tom výrazně lépe Italové a potvrdili to i na severu Čech. Libereckou obranu od první chvíle trápil Nikola Kalinić. Jeho šanci v páté minutě ještě gólman Dúbravka zlikvidoval, v osmé minutě už ho ale Chorvat po odrazu za obranu prostřelil.

Druhý gól přidal Chorvat ve 23. minutě. Stoper Karafiát a gólman Dúbravka společně vyrobili obrovskou chybu a Kalinić najednou stál sám před prázdnou brankou. Gól na 2:0 dostal od modré obrany zadarmo.

Jen co Kalinić po střídání zmizel ze hřiště, Liberec pookřál a snížil. 22letý Petr Ševčík se dostal dokážce a dal svůj první gól v evropských soutěžích. Rumunský gólman Fiorentiny Tătăruşanu pak musel vyrážet nebezpečnou ránu Breiteho. Když se mu to povedlo, vyrazil italský tým do protiútoku a Senegalec Babacar zvýšil na 3:1.

Po vyloučení Breiteho Liberec v závěru neměl sílu na zvrat. Fiorentině podlehl 1:3 a jeho šance na postup jsou už jen teoretické. V tabulce skupiny J je poslední, protože Karabach porazil PAOK Soluň 2:0.

Sparta vede skupinu

Souběžně s Libercem hrála i Sparta. Trenér Holoubek musel obtížně skládat sestavu na zápas Hapoelem Beer Sheva, do základní jedenáctky se vrátil i rekonvalescent Zahustel. V prvním poločase měli domácí převahu a Spartu několikrát podržel brankář Koubek. Měl i trochu štěstí, když po 20 minutách Huban hlavičkoval do břevna.

Koubkovy zákroky se ukázaly jako důležité po změně stran. Gólman Sparty předvedl další dva výborné reflexy a po 70 minutách se konečně prosadila ve žlutém hrající Sparta. Bořek Dočkal našel v pokutovém území přesně Matěje Pulkraba, který placírkou z první zakončil.

Po vítězství 1:0 Sparta poskočila do čela skupiny K. V druhém zápase totiž Inter Milán i v deseti dokázal udržet výhru nad Southamtonem.

Utkání 3. kola fotbalové Evropské ligy - skupina J:

Slovan Liberec - ACF Fiorentina 1:3 (0:2)

Branky: 58. Ševčík - 8. a 23. Kalinič, 70. Babacar. Rozhodčí: Gözübüyük - Van Dongen, Goossens - Van Boekel, Janssen (všichni Niz.). ŽK: Breite, Karafiát, Navrátil, Coufal - Tomovič, Valero, Bernardeschi. ČK: 84. Breite. Diváci: 9037.

Utkání 3. kola fotbalové Evropské ligy - skupina K:

Hapoel Beer Ševa - Sparta Praha 0:1 (0:0)

Branka: 71. Pulkrab. Rozhodčí: Bebek - Petrovič, Grgič (všichni Chorv.). ŽK: Juliš, Holek, Dočkal (všichni Sparta).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme