Ligový podzim rozhodla poslední střela, v čele přezimuje Viktoria Plzeň

Více než čtyři měsíce trvala podzimní část fotbalové Synot ligy, ale o jejím vítězi rozhodla až rána na samém konci posledního ze 128 zápasů. V posledních sekundách zápasu Jablonce s Plzní rozhodl o vítězství hostů v zápase i celé podzimní části obránce Plzně Radim Řezník.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radim Řezník (vlevo) se raduje z gólu v závěru utkání, jako první mu gratuluje Milan Petržela

Radim Řezník (vlevo) se raduje z gólu v závěru utkání, jako první mu gratuluje Milan Petržela | Zdroj: ČTK

„Šel jsem tam naslepo a míč se ke mně odrazil. Zpracoval jsem si ho a trefil. Tenhle zápas nám hodně dal, protože Jablonec se s námi držel. Byl nahoře a držel vítěznou šňůru, hráli dobře,“ uznal po zápase Radim Řezník, který posledním plzeňským dotykem utkání poslal míč do jablonecké sítě.

Severočeši tlačili hlavně v prvním poločase, který Plzeň sice přežila bez gólové úhony, ale se štěstím, protože herně i podle počtu šancí domácí na trávníku vládli.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslední zápas ligového podzimu Jablonec - Plzeň viděl a s jeho aktéry mluvil reportér ČRo Jan Kaliba

„Soupeř hrál dobře, my špatně. Ale musím před svými hráči smeknout, protože jsme to tajili, ale každý druhý máme virózu. Mužstvo není zdravé, takže muselo hodně na vůli a asi to bylo hodně vidět,“ omlouval i velebil své mužstvo spokojený plzeňský kouč Miroslav Koubek.

Ani jeho jablonecký kolega Jaroslav Šilhavý si vlasy netrhal. Tuší, že výkonnostně už se jeho tým Plzni i Spartě blíží, ale zkušenosti a výsledky zatím hrají pro Pražany a Západočechy. Ne náhodou Jablonec na podzim prohrál jen třikrát, a to jednou se Spartou a dvakrát s Plzní.

Změny se vyplatily. Noví trenéři v Synot lize své týmy zvedli

Číst článek

„Odehráli jsme mnohem lepší zápas než v Plzni. Ale byl vidět rozdíl ve kvalitě, řešení finální fáze, kombinaci i zkušenostech. Jestliže ti kluci hráli Evropskou ligu a Champions League, tak můžeme z pěti utkání vyhrát jedno. Ale abychom Spartu nebo Plzeň poráželi, kdy se nám zamane, tam ještě nejsme,“ uznal Šilhavý.

V tabulce má Jablonec po podzimu ztrátu čtyř bodů na druhou Spartu, která zakončila podzim vítězstvím v Jihlavě, a pětibodové manko na Plzeň, která vyrazí do jarní části z nejvýhodnější pozice.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme