'Limba' opět točil volantem. Gestem řízení oslavil svůj první gól v Příbrami

Kroutit volantem David Limberský nepřestal. Alespoň tím imaginárním. Právě takto oslavil plzeňský fotbalista první ze svých dvou gólů v Příbrami jen tři dny poté, co boural v opilosti.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Limberský už není kapitánem Viktorie Plzeň

David Limberský už není kapitánem Viktorie Plzeň | Zdroj: ČTK

Že Limberský v Příbrami nastoupí, nebylo původně až tak samozřejmé.

„S Davidem jsem měl dost dlouhý pohovor. Myslím si, že jsme si vyříkali nějaké věci a nastavili nějaká pravidla. Po tom rozhovoru jsem se rozhodl, že David do zápasu půjde,“ přiznává plzeňský trenér Karel Krejčí.

Ironií osudu se pak Limberský stal jeho hlavní hvězdou. Vítězství 4:0 zařídil dvěma góly, ale po tom prvním si neodpustil gesto, které na sociálních sítích řada fotbalových fanoušků odsoudila.

Přehrát

00:00 / 00:00

V pátek se Limberský za nehodu v opilosti omlouval, v neděli opět provokoval. Jeden ze svých gólů oslavil gestem, při kterém předstíral řízení auta

Páteční omluvu a projev lítosti za řízení pod vlivem alkoholu už teď reprezentačnímu obránci asi věří málokdo.

Plzeňští spoluhráči Davida Limberského Václav Procházka s Janem Kopicem jsou k točení smyšleným volantem smířlivější.

„Bere to s humorem. Je dobře, že takto odpověděl v prvním zápase po tak těžkém týdnu pro něj. Dal dva góly, přejme mu to,“ říká Procházka.

„To je Limba, k tomu není co říct. Když dáte gól, máte strašnou radost a někdy se nekontrolujete, co děláte,“ dodává Kopic.

Zápas Příbrami s Plzní proti sobě postavil otce a syna Tobiášovy

Číst článek

Po zápase už měli funkcionáři Plzně Davida Limberského - na rozdíl od kroucení volantem opravdovým i imaginárním - plně pod kontrolou. Mluvit s novináři mu raději zakázali.

Jan Suchan, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme