Limberský není v nominaci reprezentace. Trenér Vrba povolal Nováka s Kadlecem

Trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba nominoval tým pro závěrečná utkání fotbalové kvalifikace o Euro 2016 s Tureckem a v Nizozemsku. Ve výběru podle očekávání chybí plzeňský David Limberský. Obránce, který měl v září autonehodu pod vlivem alkoholu, nahradí bek dánského Midtjyllandu Filip Novák.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová reprezentace, Pavel Vrba

Fotbalová reprezentace, Pavel Vrba | Foto: Filip Jandourek

„Pokud je to tiskovka kvůli Limberskému, domluvte se na jiném termínu, já budu diskutovat pouze o nominovaných hráčích,“ nechtěl trenér Pavel Vrba blíže komentovat důvody, proč plzeňský obránce není v reprezentaci. „O Davidovi už jste toho napsali dost,“ obořil se na novináře.

Na post levého obránce kouč povolal Filipa Nováka, na stejné pozici může nastoupit také Michal Kadlec.

Absenci Davida Limberského v nominaci předznamenal už svazový předseda Miroslav Pelta. Mluvili jsme o tom s trenérem Vrbou a shodli jsme se, že to je věc neslučitelná s rolí reprezentanta,“ řekl předseda svazu před týdnem v rozhovoru pro aktuálně.cz.

V současné době je v nominaci 21 jmen. Dvě místa zůstávají volná a kouč je doplní v pátek po zápasech českých zástupců v Evropské lize.

Poslední dva kvalifikační zápasy odehraje česká reprezentace 10. října v Praze s Tureckem, 13. října pak kvalifikaci o Euro zakončí v nizozemském Amsterodamu. Postup národního týmu ale není ohrožen. Na druhém místě má nedostižný 6bodový náskok.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme