Limberský: Trenér má karmu. S ním je úspěch vždycky skoro zaručený

Češi vedli v Rize v poločase 2:0, pak si situaci zkomplikovali brankou inkasovanou 17 minut před koncem, ale závěr zvládli a přímo na hřišti slavili účast mezi evropskou elitou. Mezi nimi i střelec první branky David Limberský.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Limberský v souboji během zápasu s Lotyšskem

David Limberský v souboji během zápasu s Lotyšskem | Zdroj: Reuters

Je teprve září a vy už jste na mistrovství Evropy. To je kvalifikační sprint, jak vám je?

A kdo z vás by si na to vsadil? Nikdo, že? (smích) Dvě kola před koncem za sebou nechat Turecko a Holandsko je neuvěřitelné. I když výkony nebyly vždy ideální a předvedená hra někdy skřípala, zvládli jsme to týmově. Dvě třetiny týmu jsou z české ligy, to je hodně hezké. Ukazuje to na kvalitu naší soutěže.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Pavel Vrba je podle Davida Limberského zárukou úspěchu. Dojmy plzeňského obránce získal v Rize reportér Čro Jan Kaliba

Turci vám začali pomáhat od začátku zápasu. Kdy jste se to dozvěděli a jak jste si to pustili k tělu?

Bohužel u nás ta informace přistála o poločase. Hodně rychle se to neslo kabinou, a možná i proto jsme trošku znervózněli, protože jsme věděli, jak moc jsme blízko Eura. Druhá půle nebyla dobrá a my to víme, ale jsme rádi, že jsme to ubojovali.

Gól na 2:1 padl 17 minut před koncem, třásli jste se o výsledek?

Takhle se to nedá říct, nepřemýšlíme tak. Věděli jsme, že to je komplikace, že nás jeden gól dělí od toho, že by se pokračovalo dál. Ale do žádné velké šance už jsme je nepustili. Druhá půle byla hodně kostrbatá, ale za celou soutěž si postup zasloužíme.

Byly to nervy, ale jsme šťastní, raduje se střelec vítězného gólu Darida

Číst článek

Řadím to strašně vysoko, na úroveň Ligy mistrů. Trenér je dítě štěstěny, on na to má karmu. Kam přijde, tam dělá úspěchy. I proto jsem rád, že jsem v reprezentaci, protože s ním je úspěch skoro vždycky zaručený. Vážíme si toho a budeme si to užívat.

Turci a Nizozemci teď budou hrát o baráž, vy s nimi hrajete v říjnu, takže si budete moci zařídit, koho si na Euro pustíte…

Takhle nepřemýšlíme. Už budeme moci hrát uvolněně, možná to trenér trošku prostřídá, to nevím. Ale my jsme si svůj cíl splnili.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme