Limberský už není kapitánem Plzně. Klub mu dal i vysokou pokutu

Viktoria Plzeň razantně zareagovala na nehodu svého dosavadního kapitána Davida Limberského, který po reprezentačním srazu v Praze havaroval pod vlivem alkoholu. Vedení označilo jeho chování za nepřijatelné, obránce zbavilo funkce kapitána a udělilo mu i vysoký finanční postih.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Limberský už není kapitánem Viktorie Plzeň

David Limberský už není kapitánem Viktorie Plzeň | Zdroj: ČTK

„Z pohledu klubu se jedná o naprosto nepřijatelné porušení profesionální smlouvy, pro které jednoduše není polehčující okolnost. David Limberský byl s okamžitou platností zbaven funkce kapitána týmu, udělená pokuta je pak mnohonásobkem dosavadních nejvyšších finančních trestů,“ řekl pro stránky klubu manažer klubu Adolf Šádek. Konkrétní výši pokuty však nesdělil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vyjádření Davida Limberského

Plzeňský a reprezentační levý obránce ve středu v noci havaroval v Praze pod vlivem alkoholu. Poté, co svůj luxusní vůz poničil o zeď, se navíc pokusil utéct a podle tiskové zprávy policie vyhrožoval strážníkům, kteří ho zadrželi.

V pátek už se zapojil do přípravy týmu a trest přijal. „Udělal jsem strašnou hloupost a dobře si uvědomuji, že pro moje chování neexistuje omluva. Udělené tresty jsem přijal, plně spolupracovat budu také směrem k došetření celé záležitosti. Mrzí mě, že jsem tolik lidí zklamal,“ lituje Limberský.

Poslední týdny přitom byly z jeho pohledu podařené. V Plzni měl jasnou pozici na hřišti a v Lotyšsku vstřelil také svůj první reprezentační gól. Nyní se ale jeho pozice v klubu otřásla.

„Davidovi bylo jasně sděleno, že jakékoliv další porušení profesionální smlouvy bude mít pro jeho další klubové působení fatální následky,“ vysvětluje Adolf Šádek. Školením prošli i ostatní hráči týmu českého mistra.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme