LM: Atlético postoupilo po penaltách, Arsenalu výhra v Monaku nestačila

Fotbalisté Atlética Madrid pokračují v cestě za obhajobou loňské finálové účasti v Lize Mistrů. V domácím prostředí porazili po penaltovém rozstřelu německý Bayer Leverkusen. Popáté za sebou naopak vypadl v osmifinále nejprestižnější klubové soutěže londýnský Arsenal, kterému v Monaku nepomohla ani výhra 2:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Duel Atlética s Bayerem rozhodly až penalty

Duel Atlética s Bayerem rozhodly až penalty | Zdroj: Reuters

Loňští finalisté Ligy mistrů z Atlética Madrid na domácím stadionu brzy srovnali manko z prvního zápasu, když tečovaná střela Suáreze skončila v brance. Další gól ale nepadl a španělsko-německé osmifinále dospělo až k penaltovému rozstřelu.

Při penaltové loterii převýšili střelce brankáři. Bernd Leno v brance Leverkusenu i Jan Oblak z Atlética pustili v prvních čtyřech sériích po dvou gólech. Pátý pokutový kop proměnil v dresu domácích Fernando Torres, zatímco Stefan Kiessling za Leverkusen přestřelil a spustil radost španělských fanoušků.

Po rozhodujícím rozstřelu postupuje Atlético Madrid do čtvrtfinále a dál napodobuje svou loňskou úspěšnou cestu. V minulém ročníku prohrálo až ve finále.

Londýnský Arsenal po nepodařeném domácím utkání nedokázal otočit dvojzápas s Monakem. Na Stade Louis II. sice zvítězil 2:0 po brankách Girouda a Aarona Ramseyho, pro postup by ale anglický klub potřeboval skórovat ještě jednou, to se ale ani z velkých šanci nepodařilo.

Dramatu se v dresu Arsenálu nezúčastnil Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický. Po chřipkovém onemocnění nebyl ani mezi náhradníky.

Monako se do čtvrtfinále Ligy mistrů dostalo poprvé od roku 2004, tehdy došlo až do finále. Svěřenci Arséna Wengera naopak poprvé v historii vypadli v evropských pohárech s francouzským týmem a popáté v řadě opouští LM po prvním vyřazovacím kole.

Dva góly Arsenalu v Monaku nestačily. Londýnský klub popáté za sebou vypadl v osmifinále | Foto: Reuters

Odvety osmifinále fotbalové Ligy mistrů:
AS Monako - Arsenal FC 0:2 (0:1)
Branky: 36. Giroud, 79. Ramsey. Rozhodčí: Moen - Haglund, Andas (všichni Nor.). První zápas: 3:1, postoupilo Monako.

Atlético Madrid - Bayer Leverkusen 1:0 po prodl. (1:0, 0:0), 3:2 na penalty
Branka: 27. M. Suárez. Penaltu proměnili: Griezmann, M. Suárez, Torres - Rolfes, Castro. Penaltu neproměnili: R. García, Koke - Calhanoglu, Toprak, Kiessling. Rozhodčí: Rizzoli - Tonolini, Manganelli (všichni It.). První zápas: 0:1, postoupilo Atlético. Diváci: 40.000.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme