Los Evropské ligy: Plzeň čeká mimo jiné AS Řím, Sparta vyzve Inter. Do Itálie vyrazí i Liberec

V Monackém knížectví se dnes uskutečnil los základních skupin fotbalové Evropské ligy, který určil soupeře i třem českým klubům. Zatímco úřadující mistři české ligy z Plzně se postupně utkají s AS Řím, Austrií Vídeň a Astrou Giurgiu, na Spartu čeká Inter Milán, Southampton a Hapoel Beer Sheva. Liberecký Slovan se pokusí postoupit ze skupiny, kde se střetne s Fiorentinou, soluňským PAOK a Karabachem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Losování základních skupin Evropské ligy proběhlo v Monaku

Losování základních skupin Evropské ligy proběhlo v Monaku | Zdroj: Reuters

Fotbalová Plzeň si základní skupinu Evropské ligy zahraje potřetí ve své historii. Viktoriáni si tuto fázi Evropské ligy vyzkoušeli i vloni, kdy však nedokázali postoupit, takže se s evropskými poháry rozloučili již na podzim.

Letos to budou chtít napravit - los je zařadil do skupiny E, v rámci které se potkají s AS Řím, Austrií Vídeň a Astrou Giurgiu. Se všemi těmito kluby se Západočeši poměří vůbec poprvé.

Dopsat Tomáše Rosického na soupisku pro EL by pro nás bylo zajímavé, neskrývá Sparta

Číst článek

V minulém ročníku Evropské ligy doputovala pražská Sparta až do čtvrtfinále, kde letenský tým zastavil španělský Villarreal. Letos Sparta v základní skupině K změří síly s Interem Milán, anglickým Southamptonem a izraelským Hapoelem Beer Shevou. Sparťané dosud hráli pouze s Interem - bylo to ale v roce 1969 a navíc oba duely prohráli.

Na loňskou účast v základní skupině Evropské ligy bude navazovat i Slovan Liberec, kterému v minulé sezoně unikl postup do play-off jen těsně. I letos to však budou mít Severočeši poměrně složité, když jejich soupeři budou hráči Fiorentiny, řeckého PAOK a Karabachu z Ázerbájdžánu.

Program základních skupin Evropské ligy začíná ve čtvrtek 15. září, závěrečné šesté kolo se uskuteční 8. prosince. Do jarních bojů ze čtyřčlenných skupin postupují vždy první dva týmy.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme