'Lvíčata' na Euru končí, naděje na Rio zůstává. Hráli jsme dobře, těší Dovalila

Čeští fotbalisté do 21 let medaili na domácím mistrovství Evropy nezískají. O účast v semifinále bojovali v pražském Edenu do poslední chvíle, Německo ale na závěr základní skupiny porazit nedokázali a remíza 1:1 jim kvůli výhře Dánska nad Srbskem na jedno ze dvou postupových míst nestačila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Martin Frýdek a Jiří Skalák po neproměněné šanci proti Německu na Euru fotbalistů do 21 let

Zleva Martin Frýdek a Jiří Skalák po neproměněné šanci proti Německu na Euru fotbalistů do 21 let | Zdroj: ČTK

„Myslím si, že jsme odehráli kvalitní zápas a že i Němci se báli o výsledek,“ těšilo záložníka Martina Frýdka.

Favorizovaný soupeř byl sice po většinu zápasu lepší, jenže když Češi dokázali ve druhém poločase rychle odpovědět na jeho vedoucí gól, Němci postupně začali zdržovat hru a polehávali na hřišti prakticky po každém souboji.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští fotbalisté potrápili na mistrovství Evropy hráčů do 21 let favorizované Německo a uhráli s ním remízu. Na postup do semifinále to ale nestačilo

„Kdybychom vedli 2:1, děláme podobné věci. Hráli to chytře. Není to úplně sportovní, ale když se jedná o semifinále mistrovství Evropy, nikdo se neptá,“ rozuměl taktickému chování německých fotbalistů stoper Tomáš Kalas.

Česká reprezentace do 21 let si ale znovu dokázala, že může hrát i proti silným protivníkům. Ve skupině nezklamala, kromě jediného poločasu, a to druhého v úvodním zápase s Dánskem. V něm Češi ztratili vedení, prohráli, a ve výsledku tak přišli o postup do semifinále.

Sledovali jsme ONLINE: Češi remizovali s Německem 1:1, na postup nedosáhli

Číst článek

„Hřeje mě na srdci, že jsme byli schopní se tady prezentovat takovými výkony. Bohužel jen pět poločasů,“ hodnotil trenér Jakub Dovalil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lvíčatům zůstala naděje na postup na olympijské hry v Riu, závisí ale na večerním úspěchu anglických reprezentantů v olomouckém duelu s Itálií

Český tým sice medaili na domácím Euru nezíská, stále ale žije naděje na baráž o postup na olympijské hry v Riu. Hrát se bude v neděli v případě, že večer vybojuje ve druhé skupině postup do semifinále Anglie a Švédové zároveň nezvítězí nad Portugalskem.

Pokud se na hry v Brazílii nekvalifikují ani fotbalisté, poprvé od Atlanty 1996 Česko nemusí mít v kolektivních sportech na olympiádě žádné zastoupení.

 

Po sympatickém výkonu česká lvíčata na turnaji bohužel končí..

Posted by Fotbalová lvíčata on 23. červen 2015

Jan Kaliba, Mirko Vasić, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme