Lvíčata už znají své soupeře pro základní skupinu ME 2011

V dánském Aalborgu dnes odpoledne proběhl los základních skupin mistrovství Evropy fotbalistů do jedenadvaceti let. To příští rok v červnu přivítá právě i české svěřence trenéra Dovalila, jejichž úvodními soupeři budou ve skupině B Španělé, Angličané a Ukrajinci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českomoravský fotbalový svaz

Českomoravský fotbalový svaz | Foto: fotbal.cz

Ze šestice možných soupeřů šlo dopředu jen velice těžko vybírat. Kromě pořadatelského Dánska, které nakonec ale čeští hráči stejně do skupiny B jako pořadatelskou zemi dostat nemohli, potvrdili všichni účastníci závěrečného turnaje své kvality už v ukončené kvalifikaci i následné baráži.

Přesto nakonec na vylosované trio Španělsko, Anglie, Ukrajina, musel s respektem nahlížet i trenér české jedenadvacítky Jakub Dovalil.

„Španělsko je dlouhodobě špička v mládežnických kategoriích, stejně tak Ukrajina. A proti Anglii to bude zápas i všechno,“ říká pro Radioužurnál přímo z dánského Aalborgu trenér Jakub Dovalil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká 21 zná úvodní soupeře na ME 2011

Přípravný zápas s Ukrajinou, která je i ve skupině

Hned na úvod evropského turnaje 12. června přitom čeští fotbalisté nastoupí nejdříve proti Ukrajině, se kterou se paradoxně střetnou v dopředu domluveném přátelském duelu už 17. listopadu v Uherském Hradišti.

„To utkání už asi sehrajeme, nemá cenu ho rušit. Pro nás to bude normální přípravný zápas, ale nesmíme moc ukázat karty,“ naznačuje před listopadovým zápasem proti Ukrajině Dovalil.

Ten ale rozhodně nemá ani přes těžký los proč naříkat. Je to právě jeho výběr, který budí strach u většiny soupeřů starého kontinentu.

Lvíčata v poslední době válí

Čeští mladíci mají momentálně nejvyšší koeficient ze všech evropských reprezentací, cestou na evropský šampionát inkasovali ze všech účastníků nejméně gólů a ve svém středu mají i Tomáše Pekharta, který se s devíti góly honosí titulem: nejlepší kvalifikační střelec.

Už ve zmíněném přípravném duelu proti Ukrajině navíc český tým přivítá ve svých řadách novou posilu, sparťanského útočníka Kadlece.

„Tentokrát jede Kadlec s námi, protože trenér „áčka“ Michal Bílek se rozhodl dát šanci jiným hráčům. On u nás bude poprvé, takže se musí s týmem seznámit a nejspíš si ho necháme i na to EURO,“ prozrazuje dopředu Dovalil.

Bude čas i na procházky a odpočinek

Ten si ve společnosti Rudolfa Bati a Ivo Sekerky v Dánsku už také prohlídl většinu míst, kde bude český tým na šampionátu trávit nejvíce času.

„Prohlédli jsme si hotely, stadion a tréninkové plochy a koukli jsme se na místa, kam by se dalo chodit ve volném čase,“ uzavírá své první seznámení s evropským šampionátem v Dánsku trenér Dovalil.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme