Madridské derby v LM bez vítěze, Juventus porazil Monako díky penaltě

Fotbalová Liga mistrů má za sebou úvodní čtvrtfinálové zápasy. Derby mezi madridskými celky Atlétikem a Realem skončilo bezbrankovou remízou, Juventus pak na svém hřišti porazil Monako 1:0 díky gólu z penalty, kterou v 57. minutě proměnil Vidal. Odvety jsou na programu příští týden.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Atlétiko může za remízu 0:0 děkovat především brankáři Janu Oblakovi, který vychytal i hvězdu Realu Garetha Balea

Atlétiko může za remízu 0:0 děkovat především brankáři Janu Oblakovi, který vychytal i hvězdu Realu Garetha Balea | Zdroj: Reuters

Atlétiko udrželo v prvním poločase bezbrankový stav zejména díky brankáři Oblakovi. Ten nejprve vychytal ve velké šanci Balea, poté vyškrábl střelu Rodrígueze, jemuž zkazil radost i krátce před odchodem do kabin.

Domácí výrazněji zahrozili jen jednou, střelu Griezmanna z otočky pokryl gólman Realu Casillas.

Druhý poločas byl na gólové příležitosti podstatně chudší. Atlétiko dostalo v závěrečné desetiminutovce Real pod tlak a v 90. minutě mohlo vystřelit vítězný gól. Suárezovy nůžky prošly až ke Casillasovy, který musel ve skrumáži míč vyrazit.

Real tak ani posedmé v sezoně svého městského rivala Atlético neporazil.

Juventusu zařídil hubené vítězství proměněnou penaltou Arturo Vidal | Foto: Reuters

Juventus mohl otevřít skóre zápasu už po pěti minutách, ale Morata po krásném centru za obranu zblízka branku Monaka přestřelil. Na opačné straně zase Carrasco v ideální pozici trefil jen padajícího brankáře Buffona.

Když poté Tévez z malého vápna zakončoval nedůrazně a Vidal po Pirlově precizní přihrávce křížnou střelou branku přestřelil, šly oba týmy do kabin za bezbrankového stavu.

Ten se ovšem změnil v 57. minutě, kdy český sudí Pavel Královec nařídil penaltu. Faul Carvalha na Moratu potrestal Vidal, který poslal Juventus do vedení nekompromisní střelou pod břevno.

Monako ale obdržený gól nerozhodilo a mělo šance na vyrovnání. Střelu Kondogbii ale dokázal mimo tři tyče vytěsnit gólman Buffon a střídající Berbatov hlavičkoval těsně nad branku Juventusu. V závěru už si už domácí výhru pohlídali a udělali výrazný krok k prvnímu postupu do semifinále od roku 2003.

První zápasy čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:

Atlético Madrid - Real Madrid 0:0
Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.). ŽK: Raúl García, Mandžukič, Suárez - Ramos, Marcelo. Diváci: 50.000.

Atlético: Oblak - Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira - Turan, Suárez, Gabi, Koke (83. Torres) - Griezmann (77. Raúl García), Mandžukič. Trenér: Simeone.
Real: Casillas - Carvajal (85. Arbeloa), Varane, Ramos, Marcelo - Modrič, Kroos, Rodríguez - Bale, Benzema (76. Isco), Ronaldo. Trenér: Ancelotti.

Juventus Turín - Monako 1:0 (0:0)
Branka: 57. Vidal z pen. Rozhodčí: Královec (ČR) - Slyško (SR), Wilczek - Příhoda, M. Paták (všichni ČR). ŽK: R. Carvalho (Monako). Diváci: 41.000.

Juventus: Buffon - Lichsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Vidal, Pirlo (74. Barzagli), Marchisio - Pereyra (87. Sturaro) - Tévez, Morata (83. Matri). Trenér: Allegri.
Monako: Subašič - Raggi (71. Berbatov), R. Carvalho, Abdennour, Kurzawa - Moutinho, Fabinho, Kondogbia - Dirar (51. Silva), Martial (87. M. Carvalho), Ferreira. Trenér: Jardim.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme