Majetek fotbalisty Neymara prověřuje daňový úřad, napsal brazilský magazín

Daňový úřad v Brazílii prověřuje účty a majetek fotbalové hvězdy Neymara a jeho rodiny. Zjistil to brazilský magazín Época. Prokuratura prošetřuje kromě jiného také možné daňové úniky kolem prodeje špičkového útočníka do FC Barcelona a v nejbližších dnech zřejmě podá žalobu na jeho otce a firmy zapojené do obchodu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Největší brazilská hvězda Neymar při penaltovém rozstřelu nezklamal

Největší brazilská hvězda Neymar při penaltovém rozstřelu nezklamal | Zdroj: Reuters

Zatímco většina brazilských médií se věnuje očekávanému výkonu Neymara v dnešním finále Ligy mistrů, magazín Época píše o dalších možných nepravostech v zákulisí fotbalu.

Finanční úřad už zmapoval majetek fotbalisty, jeho otce a otcových firem. Takový postup je běžný v případě, že kromě možných daňových úniků existuje podezření i na další trestné činy.

Přestup brazilské fotbalové superstar do FC Barcelona už je kvůli možnému daňovému úniku před španělským soudem. Loni kvůli tomu odstoupil prezident velkoklubu Sandro Rosell.

Brazilští agenti teď prověřují také vztah Rosella, někdejšího šéfa firmy Nike, s bývalým prezidentem brazilské fotbalové konfederace Ricardem Teixeirou, vyšetřovaným kvůli možnému praní špinavých peněz.

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme