Majitelé fotbalových klubů se nepohodli, tajná schůze dopadla neurčitě

Některé majitele ligových klubů štve a také oni ho považují za velké zlo českého fotbalu. Jiní naopak místopředsedu Fotbalové asociace Romana Berbra, kritizovaného hlavně bývalými rozhodčími za zneužívání moci a překračování kompetencí, tak černě nevidí. To je jeden z mála hmatatelných závěrů uzavřené schůzky těch, kteří elitní české kluby řídí, nebo dokonce vlastní a financují. Jejich pražské setkání bylo dlouhé a bouřlivé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Pelta

Miroslav Pelta | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Na programu schůze bylo několik témat. Tím prvním bylo pokračování procesu samostatnosti ligy a druhým otázka důvěryhodnosti komise rozhodčích a situace ohledně výpovědí několika, dnes už bývalých, rozhodčích,“ komentoval otevření debaty na téma korupční kauzy v českém fotbale Miroslav Pelta.

Přehrát

00:00 / 00:00

Miroslav Pelta se vyjádřil k tajné schůzi vlastníků klubů

„Během schůze se rozpoutala bouřlivá debata, tak jsem v průběhu jednání požádal o mandát k jednání s panem Berbrem i předsedkyní rozhodčích Dagmar Damkovou,“ dodal neurčitě předseda FAČR.

Ostatní šéfové klubů, jako plzeňský Tomáš Paclík nebo sparťanský Daniel Křetínský, opouštěli schůzku s omluvou beze slova pro mikrofon, až na teplického Pavla Šedlbauera, který se netají svou averzí k osobě Romana Berbra a který odcházel se smíšenými pocity.

„Situace je natolik složitá, že na jednu stranu jsem spokojen, ale na druhou jsem očekával daleko víc. Pozitivní je, že se o celé situaci začínáme otevřeně bavit a víme, že je prostor v této konkrétní věci něco dělat.“

Boj o budoucnost českého fotbalu tedy nekončí, možná právě naopak naplno začíná.

Jan Kaliba, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme