Malé pražské derby rozhodl vlastní gól. Slavia veze z Julisky tři body

Dnešní jednozápasovou dohrávkou bylo uzavřeno 23. kolo fotbalové Synot ligy. Tři body v ní vybojovala Slavia, která zdolala pražskou Duklu na jejím hřišti poté, co si domácí Štetina vstřelil vlastní branku. Slavisté se díky vítězství přiblížili pohárovým pozicím, na které nyní z páté příčky ztrácí tři body.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavia dnes zdolala Duklu 1:0

Slavia dnes zdolala Duklu 1:0 | Zdroj: ČTK

První poločas malého derby mezi Duklou a Slavii, kterému přihlíželo téměř osm tisíc diváků, nabídl oboustranně vyrovnanou hru.

Úvodní, a jak se nakonec ukázalo tak i poslední, gól zápasu padl v 31. minutě, kdy si do vlastní brány míč po centru Hrošša srazil domácí Štětina.

Přehrát

00:00 / 00:00

S kapitánem fotbalové Slavie po zápase s Duklou mluvil reportér ČRo Mirko Vasić

V druhé půli byla Dukla jasně aktivnější, ale žádný z deseti střeleckých pokusů za záda gólmana Pavlenky nepronikl, takže Slavie mohla oslavit výhru 1:0.

„Tohle vítězství je pro nás hrozně důležité. Hlavně tady na Dukle, která kraje hezký kombinační fotbal, takže je to tady těžké. Dnes to bylo vidět, protože jsme si sáhli na dno. Naštěstí se nám ale povedl jeden brejk,“ prohlásil po utkání Bílek, jenž tentokrát plnil funkci kapitána Slavie.

Slavia se díky vítězství přiblížila v tabulce čtvrtému Liberci na rozdíl tří bodů, zatímco Dukla zůstává desátá s tím, že má kvůli neodehranému zápasu proti Spartě jeden duel k dobru.

23. kolo první fotbalové ligy:

Dukla Praha - Slavia Praha 0:1 (0:1)
Branka: 33. vlastní Štetina. Rozhodčí: Proske - Moláček, Hájek. ŽK: Berger - Barák. Diváci: 7753.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme