Malí fotbalisté se na kempu mohou potkat s ligisty nebo se vytáhnout na trenérku-sparťanku

Malí fotbalisté v Horkách nad Jizerou na Mladoboleslavsku vyměnili prázdninový klid za tvrdou dřinu. Dobrovolně, nikdo je nemusel přemlouvat. Zapojili se do kempu bývalého ligového hráče Jablonce a Teplic Jiřího Maška.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

S mladíky si zahrál i Jan Chramosta

S mladíky si zahrál i Jan Chramosta | Foto: Fotbalový kemp Jiřího Maška

„Kluci, vždycky je to lepší udělat celý bez chyby než rychle s dvěma chybama,“ snažil se povzbudit své svěřence jeden z trenérů fotbalového kempu Karel Kozma. Po celý den měli kluci postaráno nejen o nácvik základních dovedností spojených s míčem a pohybem.

„Strašně moc jsme se těšili, baví nás to víc než hrát někde na počítači. Trénujeme nožičky, kličky, střely, zahrajeme si fotbálek a připravují nám různé soutěže,“ potvrzují mladíci Najden Chadžiev i Vladimír Řeháček, jak moc si přípravu o prázdninách užívali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Malé fotbalisty na letním kempu navštívil reportér ČRo Pavel Petr

Každodenní tréninkový program není vůbec jednoduché připravit. Kluky a jejich rodiče musí zaujmout. „Ráno je tréninková jednotka asi na hodinu a půl, následuje oběd a pak pro ně učitelky mají připravený mimosportovní program,“ vysvětluje šéf kempu Jiří Mašek.

„Motivem je vždy fotbalový tým a kluci musí hádat třeba hymnu. V tajenkách vyjde například fotbalový trenér, potom se jde na svačinu a druhý trénink,“ popsal náplň přípravy hlavní organizátor kempu.

Mašek je odchovancem mladoboleslavského fotbalu. Ligu hrál za Jablonec i Teplice. Zahraniční zkušenosti sbíral v Turecku, Rakousku, Slovensku, Kypru nebo Německu.

Není na všechno sám. Po ruce má tým, jehož součástí je i Anna Dlasková - fotbalistka pražské Sparty a české reprezentace. „Když vědí, že hraju za Spartu, chtějí se předvádět. Mají radost, že je trénují dvě holky, je to něco jiného než v klubu. Mám ty nejmenší, pěti a šestileté. Jsou šikovní a chtějí se něco naučit, takže poslouchají.“

Trenérky se starají o nejmladší věkovou kategorii | Foto: Fotbalový kemp Jiřího Maška

Během jednoho týdne se na trávníku prohánělo na padesát malých fotbalistů. V jejich případě rozhodně nešlo o úzkou specializaci podle postů. Především šlo o všeobecnou přípravu.

„Začínáme klasickými dovednostmi. Prací s míčem, koordinací pohybu, výbušností, rychlostí. V tomhle věku od šesti do jedenácti se děti naučí nejvíc,“ přemýšlí Jiří Mašek.

Motivaci pak těm nejmenším určitě nabídlo setkání s ligovými fotbalisty. Slavii na kempu reprezentoval Jan Bořil, mladoboleslavské barvy pak třeba Janové Kysela a Chramosta nebo Ondřej Kúdela

Reportér ČRo Pavel Petr točí první rozhovory s malými fotbalisty | Foto: Fotbalový kemp Jiřího Maška

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme