Mám rád výzvy, říká nový trenér bratislavského Slovanu Jozef Chovanec

Novým trenérem fotbalistů Slovanu Bratislava je Jozef Chovanec. Ve funkci střídá Františka Straku, který nedokázal zastavit černou sérii sedmi porážek klubu z hlavního slovenského města.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovan Bratislava má převzít Jozef Chovanec (ilustrační foto)

Slovan Bratislava má převzít Jozef Chovanec (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Jozef Chovanec přichází do Slovanu v době obrovské krize, v neděli čeká tým duel s Trnavou, takže Jozef Chovanec moc času na přípravu nemá, ale jak říká, ničeho se nebojí.

„Vždycky jsem měl rád výzvy, obavy z toho nemám. Je pravda, že čas je krátký, ale na druhou stranu vím, s čím můžu pracovat, a už se těším na práci s týmem a chci navázat na ty lepší výsledky, které byly v minulosti.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalový trenér Josef Chovanec je novým trenérem Slovanu Bratislava. Tým povede v Evropské lize proti pražské Spartě

Jozef Chovanec je slovenským rodákem, v mládí hrával za Dolné Kočkovce v okrese Púchov a hlavně v posledních dvou letech byl nejdříve manažerem a poté i trenérem Ružomberku. Slovenské fotbalové prostředí zná tedy velmi dobře.

Chovance čeká prestižní duel proti pražské Spartě

Slovan čeká už příští týden někdejší velké federální derby se Spartou Praha v rámci Evropské ligy. Jozef Chovanec se Spartou získal osm titulů jako hráč, poté ji také trénoval, navíc je jeho novým asistentem další sparťanská legenda Horst Siegl. Ale jak Chovanec říká, to je prostě život a i ten fotbalový přináší takové zajímavé okamžiky.

„Je pravda, že tým Sparty znám, takže určitá výhoda to pro mě může být. Pro mě je ale důležité, aby hráči strávili moje informace a byli ochotní poslouchat, abychom se co nejrychleji pochopili, jak se chceme prezentovat proti soupeřům.“

Jozef Chovanec má zatím smlouvu do konce sezony s možností prodloužení a předčasného odchodu se podle svých slov nebojí. „Nepřicházím jako krizový manažer, ale jako trenér, který chce prodat své zkušenosti a vědomosti ve prospěch úspěchu,“ dodává Chovanec.

Petr Vavrouška, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme