Máme naději, věří boleslavští fotbalisté. V Norsku zkusí zvrátit domácí porážku

Napravit si reputaci a vybojovat postup do další fáze Evropské ligy. S takovým přáním se vydali do Norska fotbalisté Mladé Boleslavi k duelu proti Strömsgodsetu. Středočeši úvodní domácí duel prohráli 1:2. Věří, že v odvetě mají šanci uspět i bez Milana Baroše, uzdravil se totiž Jiří Skalák.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Mladé Boleslavi chtějí v odvetě na půdě norského soupeře otočit domácí porážku 1:2

Fotbalisté Mladé Boleslavi chtějí v odvetě na půdě norského soupeře otočit domácí porážku 1:2 | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Postoupit se dá, ale skoro všichni hráči, kteří vlezou na hřiště, musí podat lepší výkon. Situace není bezvýchodná a jedeme za postupem. Dokud máme naději, budeme se o ni bít“ slibuje asistent mladoboleslavského trenéra Boris Kočí.

Středočeši potřebují po matném domácím výkonu a prohře 1:2 vstřelit v Norsku minimálně dvě branky. Domácí Strömsgodset navíc lépe zná domácí umělý trávník.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisty Mladé Boleslavi v Norsku sleduje reportér ČRo Pavel Petr

Mimo hru stále zůstává útočník Milan Baroš, který doléčuje zranění. Naopak oproti úvodnímu zápasu je připraven naskočit do hry Jiří Skalák. Opora záložní řády ale netuší, jestli dostane příležitost od začátku duelu.

„Dlouho jsem nehrál a uvidíme, jak se rozhodne trenér. Doktoři říkali, že po 90 minutách zátěže na umělce by to mohlo vrátit do špatného stavu, to nechceme,“ odhaduje Jiří Skalák.

Vedle zraněného kolena se dával dohromady také po otřesu mozku. „Měl jsem následky. Když jsem byl na dovolené, často se mi točila hlava a nebylo to příjemné. Teď je i hlava stoprocentně v pořádku.“

 

Mladoboleslavští fotbalisté v Norsku před odvetou druhého předkola Evropské ligy. Čtvrteční zápas proti Strömsgodsetuv ž...

Posted by S mikrofonem za sportem on 22. červenec 2015

V odvetě nemohou Boleslavští dlouhé minuty jen vyčkávat. Sami se musí, pokud chtějí pomýšlet na postup, vsadit na útočnou aktivitu.

„Musíme dát rychlý gól. Norové už si myslí, že už jsou dál, že postoupili. Je v našich silách, abychom minimálně dva góly dali. Můžeme dát i víc,“ je přesvědčen útočník Stanislav Klobása.

Snažení mladoboleslavského týmu můžete sledovat v přímém přenosu na streamu Český rozhlas Sport na našem webu. Radiožurnál z utkání nabídne přímé vstupy.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme