Manchester City prohrál s Barcelonou, Juventus porazil Dortmund

Manchester City nezvládl úvodní osmifinálový zápas s Barcelonou, když prohrál 1:2. Oba góly vítězů obstaral Suarez, v dresu City se prosadil Aguero. Jednogólový náskok si poveze i Juventus do odvety, která se hraje v Dortmundu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Barcelony Luis Suarez vstřelil oba góly Barcelony na hřišti Manchesteru City

Útočník Barcelony Luis Suarez vstřelil oba góly Barcelony na hřišti Manchesteru City | Zdroj: Reuters

Italský mistr šel do vedení už ve 13. minutě, když se k odraženému míči v pokutovém území dostal Tevéz a bez problémů překonal Weidenfellera.

Radost Juventusu ale trvala pouze pět minut. Po chybě italské obrany se k míči dostal hostující Reus a střelou z hranice šestnáctky prostřelil Buffona.

Ještě do přestávky ale vstřelil vítězný gól domácích útočník Morata, který využil ideální přihrávku Pogby.

Barcelona zažila na hřišti Manchesteru City začátek z říše snů. Po půlhodině hry vedla 2:0, když se dvakrát prosadil uruguayský útočník Suarez. V obou případech skóroval z bezprostřední blízkosti a gólman Hart neměl šanci zasáhnout.

V 69. minutě vykřesal jiskřičku naděje pro domácí Agüero, když dokončil akci Silvy. Poslední šanci v utkání měl barcelonský Messi. V nastaveném času po faulu Zabalety zahrával pokutový kop, ale gólman Hart jeho střelu vyrazil a Messi pohrdl i dorážkou, když hlavou minul prázdnou branku.

Osmifinále fotbalové Ligy mistrů - první zápasy:

Manchester City - FC Barcelona 1:2 (0:2)
Branky: 69. Agüero - 16. a 30. Suárez. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). ŽK: Clichy, Fernando - Alves, Rakitič. Correia. ČK: 74. Clichy. Diváci: 45.081.

Juventus Turín - Borussia Dortmund 2:1 (2:1)
Branky: 13. Tévez, 43. Morata - 18. Reus. Rozhodčí: Lahoz - Devís, Pérez de Palomar (všichni Šp.). ŽK: Vidal, Pereyra (oba Juventus). Diváci: 41.182.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme